Lär dig att hålla telefonen i sidled, tack?

0 Shares

Det verkar som om alla laddar upp videor på nätet i dessa dagar, men det är förvånande hur så många fortfarande inte vet hur de får höra sina mobiltelefoner. Det finns en aspekt som stör mig och många andra. Jag vill ge alla er spirande filmskapare där ute ett tips om hur man korrekt filmar för sociala nätverkssajter från din telefon.

Nästan alla har en mobiltelefonkamera, så Facebook-flöden fylls till randen med hemmafilmer. Oavsett om det är en natt i en klubb eller en familjedag, finns det verkligen ett korrekt sätt att spela in video från din telefon.

Facebook, TheLADBible och YouTube använder alla bredbildsformat när de bäddar in dina videor – även tv-apparater, bärbara datorer och datorer är widescreen. Vad detta betyder är att bilderna du ser är längre än de är högre – låter helt enkelt men det är verkligen ganska chockerande hur många människor fortfarande inte får det. Det finns två sätt att hålla din smartphone när du filmar dina motiv.

Det första är porträtt som är det vanligaste sättet att hålla en mobil eftersom allt du gör på din telefon från att skicka ett sms till surfing Tinder är lite lättare i denna position. Det känns naturligt. Problem uppstår med detta grepp när det gäller att ta bilder och video – det ger en porträttbild när man tittar tillbaka på skärmar som inte naturligt hålls vertikalt, som en bärbar dator eller PC, och naturligtvis den jättebilds-TV. Om du tittar på bilderna tillbaka på en mobiltelefon kommer den att fylla hela skärmen, men ändå missar du så mycket detaljer eftersom telefonskärmen bara är så bred. Jag vet att de flesta användare av sociala nätverk surfar på mobiltelefoner, men kom igen, tänk på resten av oss.

filmhandledning 2

Bilden nedan visar bärbar dator en film som jag sköt medan jag höll min mobiltelefon i stående position. Lägg märke till bristen på detaljer i bilden, plus de störande svarta rutorna på vardera sidan av filmen. Dessa saker kan undvikas om du håller ditt telefonlandskap.

filmning tutorial 4

Det andra och korrekta sättet att filma med din mobiltelefon är landskapet. Detta ger en riktig widescreen-bild för de sociala nätverkswebbplatser du laddar upp till. Det kommer att fylla hela ramen så när du tittar tillbaka på en PC eller bärbar datorskärm finns det inga svarta områden på filmen och kommer att fånga så mycket detaljer som möjligt i ramen.

filmhandledning 3

Om du nu håller din mobiltelefon i liggande position medan du filmar, skulle din video se ut så här för användare av sociala nätverk. Du kan passa så mycket mer i ramen plus att du märker att de störande svarta lådorna har försvunnit. Det gör människors visning av dina videor så mycket trevligare eftersom du inte distraheras av ett smalt synfält.

filmhandledning 1

Jag hoppas att jag har lyckats belysa dina kunskaper om filmskapande. Jag vill göra det möjligt för dig att få ut det mesta av din handhållna teknik. Så kom igen alla er spirande filmskapare – detta är inte raketvetenskap. Låt oss få färre videor tagna vertikalt och mer med widescreen som videoens gudar tänker.

0 Shares