Läs Microsoft Edge Privacy Whitepaper här

0 Shares

Microsoft Edge på bärbar dator och smartphone

Microsoft har publicerat en vitbok om integritet i sin Edge-webbläsare. Papperet går på något sätt för att svara på de frågor som användaren kan ha om de data Edge samlar om användare.

Företaget säger att vitboken är en övning i transparens som “förklarar hur Microsoft Edge-funktioner och tjänster fungerar och hur var och en kan påverka din integritet”. Microsoft insisterar på att det övar datainsamlingsminimering, och det använder vitboken för att komma till rätta med precis vilken data webbläsaren samlar in.

Se även:

Microsoft börjar med att säga att “vår webbläsares integritetslöfte är att ge dig det skydd, öppenhet, kontroll och respekt du förtjänar”. Under ett långt dokument fortsätter företaget att förklara “hur dina data används, hur man styr de olika funktionerna och hur man hanterar dina insamlade data”.

Eftersom detta är en vitbok, går det in i en del detaljer, och Microsoft verkar vara sant mot sitt ord när det gäller att vara transparent. Under cirka 12 000 delar företaget upp alla de olika bitar av data som samlas in av olika funktioner i Edge och förklarar varför dessa uppgifter samlas in och hur länge de behålls under.

Du kan kolla in hela vitboken här. Microsoft föreslår att det tar ungefär en timme att arbeta igenom.

Bildkredit: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

0 Shares