LastPass arbetar med Google för att säkerställa att Android-appen inte tas bort

0 Shares

Google meddelade nyligen att de skulle vidta åtgärder mot appar som missbrukar dess Accessibility Services API. Det finns ett antal stora namnappar som använder detta API, inklusive LastPass och Tasker.

Användare av lösenordshanteringsverktyget var bekymrade över att höra att deras favoritapp kunde påverkas. Men företaget har uttalat sig för att säga att det arbetar med Google och att det inte kommer att “få någon omedelbar påverkan” på dess användare.

Se även:

En annan lösenordshanterare, Keeper, har meddelat att den inte längre kommer att använda API: n för tillgänglighetsservice och istället byta till det nya Autofill API i Oreo. Även om LastPass inte har sagt detsamma så uttryckligen verkar det som om företaget går väldigt mycket på samma väg – och betaversionerna av sin app erbjuder redan Oreo-support.

På företagets blogg säger LastPass:

Rapporter som cirkulerats om Google införde en ny policy som begränsar användningen av Android Accessibility Services, en funktion som apputvecklare använder för att göra deras appar enklare att använda för personer med funktionsnedsättning. Denna ändring kan möjligen påverka appar som använder tillgänglighetstjänster för att tillåta användare att automatiskt fylla lösenord, kopiera innehåll till urklipp och automatisera uppgifter och förbjuda dem att göra det.

LastPass arbetar med Google och för att bekräfta det finns det ingen omedelbar inverkan på våra Android-användare.

Detta bekräftas av Google som säger:

Vi arbetar aktivt med 1Password, Dashlane, Keeper och LastPass för att hjälpa dem med deras implementeringar för att bli certifierade på Android. Vi kommer att certifiera lösenordshanterare och lägga till dem i en kuraterad sektion i Play Store, som knappen “Lägg till tjänst” i inställningarna kommer att länka till.

Det finns inget ord om tidsskalan ännu, men en policy-kompatibel version av appen är på väg.

0 Shares