Lenovos smartphones kommer alla att innehålla Android från och med nu

0 Shares

Lenovo

Från och med K8 Note kommer alla Lenovos smartphones med Android installerat. Företaget släpper sitt anpassade Vibe Pure UI till förmån för en (nästan) orörd version av Android.

Lenovo K8 Note kommer med Android 7.1.1 Nougat installerad, och företaget gör bara mindre tillägg i form av Dolby Atmos och TheaterMax – borta är den uppblåsbara programvaran som irriterar användarna så mycket.

Lenovos beslut har drivits av kundernas efterfrågan – i Indien var det en speciell klamring för lager Android. Förutom att eliminera uppblåsthet betyder övergången till lager Android att det blir lättare att uppgradera telefoner till Android O när uppdateringen släpps.

På tal med Gadgets 360 sa Anuj Sharma, chef för produktparkering för Lenovos smartphones i Indien:

Vad vi har gjort de senaste 11 månaderna är att vi tittade på vad vi hade när det gäller programvaruperspektiv. Vi har varit nära konsumenterna och vi såg vad de efterfrågade. Det fanns en viss trend och vi har nu beslutat att stänga av Vibe Pure UI från våra telefoner. Så du kommer nu att få det lager Android som konsumenterna har bett om.

Det finns inget mer Vibe UI framöver och vi går över till att fylla i lager Android för alla våra framtida Lenovo-telefoner. Detta är en enorm övergång för vårt affärsperspektiv.

Förutom att döma av Vibe Pure UI till förmån för Android-lager, bekräftade Lenovo också att alla K-telefoner som släpps i år kommer att få Android O.

Fotokredit: Faiz Zaki / Shutterstock

0 Shares