LG 34GK950 Ultra-Wide Gaming Monitor Review

0 Shares

LG har släppt ett nytt sortiment av ultrabreda bildskärmar, varav en är LG 34GK950F-B är AMD Freesync 2-versionen, som jag sitter framför mig just nu. Den andra är en G-Sync-version, även om vi inte koncentrerar oss på det idag.

Som modellnumret antyder är detta en 34 ″ bildskärm, men på grund av sin extremt breda natur är den mycket längre än en traditionell 16: 9-skärm. Inramningarna är mycket tunna och har en blank yta.

På baksidan kan du förvänta dig att hitta två HDMI 2.0 samt en DisplayPort 1.4 för dina videoingångar, två USB 3.0-ingångar, en 3,5 mm aux-utgång för högtalare och ett annat 3,5 mm hörlursuttag. Det finns också ett sätt att hålla alla dina kablar kramar till stativet med en praktisk kabelmatning som gör att ditt skrivbord ser snyggt ut. Stativet kommer jag att säga är ganska brett, vilket betyder att du kommer att behöva en anständig bit utrymme för att få plats på en bordsskiva.

LG 34gk950f spelmonitor

Monitorn i sig mäts vid 34 tum hörn till hörn, men kom ihåg att det här är en ultrabred bildskärm, så den är mycket bredare än den är hög. LG har använt en IPS-skärm som är färgkalibrerad från lådan och kan också träffa en VESA HDR-400 och 98,3% DCI-P-färgskala. Det finns också ett 1000: 1 kontrastförhållande med en ljusstyrka på 400 cd / m². Det är märkt med en VESAs DisplayHDR 400 som inte är den bästa, men lovar att ge lite mer detaljer till höjdpunkter och skuggor.

När jag först kopplade in skärmen med en HDMI-kabel som medföljer i lådan var min upplösning avstängd. Allt på skrivbordet såg sträckt ut. Det var inte förrän jag gick in i min nVidia-kontrollpanel som jag märkte att den fortfarande försökte nå en upplösning på 3840 x 2160. Naturligtvis fungerar detta bara för bildskärmar med bildförhållandet 16: 9. Det var inte förrän jag märkte att det fanns ett 3440 x 1440p (Native) -alternativ tillgängligt att monitorn verkligen strålade på stationära applikationer och surfning.

Eftersom spel också är så fokuserat med den här skärmen betyder det att majoriteten av bildlägen är tillägnad en typ av genre. Du har ett par anpassade profiler som du kan ändra, samt ett dedikerat läge för förstapersonsskjutare och strategispel i realtid. Det finns ett läsarläge för att vila dina ögon, ett levande läge som är klart det skarpaste och ljusaste, liksom min favorit, en falsk HDR-uppskalare och ett sRGB-läge om du ska titta på lite Netflix eller färgklassificera dina videor.

LG 34gk950f spelmonitor

Eftersom det är en spelmonitor ger det dig också möjlighet att aktivera AMD Freesync 2 för att få en variabel uppdateringsfrekvens. Vi använder dock nVidia-kort här på TechNuovo, så vi kunde inte riktigt testa den här funktionen. Som standard ligger uppdateringsfrekvensen för denna bildskärm vid en naturlig 144 Hz medan G-Sync-syskonet är klockat vid 100Hz från lådan och överklockbart till 120Hz. Den svarta stabilisatorn är dock trevligt att ändra hur mörka skuggade områden är i spel. Inte för att jag rörde eller ändrade något av skärmalternativen, Battlefield V ser fortfarande galen ut och jag var helt nedsänkt i spelet. Det extra breda synfältet gav mig en fördel jämfört med att se fiender som jag aldrig skulle ha sett på en 16: 9-panel.

Förutom den anständiga specifikationen ovan har LG introducerat några ganska intressanta funktioner som hjälper det att bli mer en spelfokuserad bildskärm. LG använder en intressant teknik för att påverka rörelseoskärpa. Genom att infoga en svart ram mellan varje visuell ram minskar den tiden varje bild visas. Detta gör i sin tur att din bild ser skarpare ut. Och naturligtvis ser bilder, särskilt på nyare AAA-titlar, helt fantastiska ut. Battlefield V Jag tittar på dig på den här. Den andra stora spelaren för att göra denna bildskärm superskarp är något som kallas Dynamic Action Sync, eller kort sagt DAS. Detta minskar i huvudsak bildskärmsingången, vilket gör att ramar visas snabbare på skärmen än traditionella bildskärmsinställningar.

LG 34gk950f spelmonitor

I verkligheten är den här skärmen dock helt underbar när du spelar ett brett utbud av spel. Naturligtvis är det enormt uppslukande att använda en ultrabred bildskärm i ett spel som Battlefield V. Det går supermjukt med kristallklara och stiftvassa bilder. Även när du kör en session med Guild Wars 2 (ja, vi är old skool här på TechNuovo) ser färger från olika talanger och landskap otroligt levande ut. Jag kan inte vara mer nöjd med hur denna bildskärm fungerar ganska uppriktigt, och det förvandlar mig mycket snabbt till ultrabredheter för mina spelbehov.

Även när det gäller produktivitet använder vi Adobe Premiere Pro för att skapa våra YouTube-videor. På en vanlig 16: 9-bildskärm upptäcker jag ibland att jag börjar ta slut på utrymme, särskilt när höger sidofältets effekter och färgpaneler är öppna. Extrautrymmet på den ultrabreda skärmen sprider panelerna mycket mer, inklusive tidslinjen som sträcker sig över skärmens botten.

LG 34GK950F är i mina ögon en av de bästa ultrabreda spelskärmarna på marknaden just nu. Det säljs dock för £ 1300 detaljhandel. Jag antar att det är det pris du måste betala för att få premie nu. Mer information finns på LG: s webbplats.

Amazon Affiliates Banner

0 Shares