LG avslöjar officiellt G2 Mini, men det är ingen Xperia Z1 Compact

0 Shares

LG har äntligen avslöjat G2 Mini, även om ordet ‘mini’ kan vara lite generöst, med tanke på att dess 4.7-tums skärm matchar storleken på flaggskepp med full fetthalt som HTC One. Specifikationerna har dock kastrerats något.

IPS-skärmen har en lägre 960 x 540 upplösning än dess större G2-syskon och den drivs av en 1,2 GHz Quad-core Qualcomm Snapdragon-processor och 1 GB RAM. Det är långt ifrån den mäktiga Snapdragon 800 i hjärtat av sin storebror och dess konkurrent, Sony Xperia Z1 Compact.

LÄS MER: LG G2 recension / Sony Xperia Z1 Compact recension

Det är synd – efter den relativa besvikelsen från Samsung Galaxy S4 Mini och HTC One Mini, hoppades vi att Z1 Compact skulle starta en trend för mindre Android-enheter som inte skrapade på processorkraften. Men LG har inte följt efter, om du inte är i Latinamerika, där G2 Mini kommer att landa med Nvidias snygga 1,7 GHz fyrkärniga Tegra 4i-processor.

LÄS MER: Clash of the tiny titans – HTC One Mini vs Samsung Galaxy S4 Mini

Latinamerikaner kommer också att behandlas med en 13MP-kamera, medan resten av världen kommer att ha 8 megapixlar att spela med.

8 GB intern lagring kommer snart att fyllas, men till skillnad från G2 har G2 Mini microSD-expansion.

Ett 2,440 mAh-batteri ska förhoppningsvis ge samma imponerande batteritid som G2, med tanke på den mindre skärmen och lägre upplösning, och det faktum att det kommer med Android 4.4 KitKat ur lådan innebär förhoppningsvis att nuvarande G2-ägare kan se fram emot en uppdatering Inom en snar framtid.

En dual-SIM-variant kommer att landa i vissa europeiska länder, även om specifika platser ännu inte har avslöjats.

Priserna förväntas presenteras vid Mobile World Congress, så håll dig uppdaterad för mer information nästa vecka. Om det är Moto G-prisvärt kommer allt att bli förlåtet – men vi håller inte mycket hopp.

LÄS MER: Mobile World Congress 2014 – den största MWC-smarttelefonnyheten hittills

[via Pocket-lint]

0 Shares