LG bekräftar superhögupplöst 2K QHD-skärm för G3-smartphone

0 Shares

LG har bekräftat att efterträdaren till sin flaggskepp G2-telefon, G3, kommer att landa med en Quad HD-skärm.

Det är hela fyra gånger så många pixlar som finns på en 720p-skärm (eller två gånger 1080p), med en upplösning på 2560 x 1440 – ett pixelantal som normalt är reserverat för avancerade skrivbordsskärmar.

Tidigare rykten har pekat på att G3 anländer med en 5,5-tumsskärm. Om det är sant betyder det att G3 kommer att ha ett löjligt antal på 534ppi. Medan Oppo Find 7 slog LG till sitt slag med sin egen 534ppi 5,5-tums QHD-skärm, har den ännu inte släppts globalt.

LG är den första stora tillverkaren som bekräftar förekomsten av en enhet med en 2K-skärm, och vi välkomnar nyheterna med en blandning av svimlande spänning och försiktig oro.

Medan vi inte kan vänta med att lägga ögonen på G3s otroligt skarpa skärm, är vi lite oroliga över att batteriets livslängd kommer att drabbas tack vare det extra arbete som krävs för att trycka på alla dessa extra pixlar.

G2: s batterilivslängd är utmärkt, och det skulle vara en enorm skam att se att det är lång livslängd. Förhoppningsvis kan LG komma runt detta problem genom att packa i ett större staplat batteri, eftersom den större delen av G3 kommer att ge lite mer utrymme.

G2 använder också ‘GRAM’ (grafik-RAM) för att spara batterilivslängd, och vi förväntar oss att detta också tar sig till G3. GRAM hjälper till att spara batteri genom att se till att telefonens GPU inte uppdaterar skärmen om du tittar på en statisk skärm som en e-bok eller ett e-postmeddelande.

Det hjälper till att stoppa processorn från att behöva arbeta när det inte behövs, och det är en smart lösning som hjälper dig att pressa ut så mycket liv ur batteriet som möjligt. Koppla ihop det med en nyare Snapdragon-processor (som borde vara effektivare), och vi kan fortfarande titta på en hel dag med tung användning.

LG har ännu inte avslöjat några andra detaljer kring G3, men håll dig uppdaterad om all den senaste informationen när och när vi får den.

[via Engadget]

LÄS MER: LG G3: pris, specifikationer, släppdatum – allt vi tror att vi vet

0 Shares