LG G Pro 2 recension

0 Shares

Som med många konkurrenter har LG varit särskilt skyldig till att ha förpackat Android i en alltför tjock hud tidigare och G Pro 2 förändrar inte saker.

Små detaljer som Slide Aside (som låter dig få åtkomst till upp till tre appar som ofta används enkelt med en trefingers svepning) är användbara, men det känns inte lika intuitivt eller snabbt som Androids standardinställningsmeny.

För att vara rättvis har den sydkoreanska chaebolen kastat in några funktioner som fungerar riktigt bra. Att anpassa upp till fem genvägar för de främre peksknapparna kan låta obetydligt, men det gör stor skillnad med tanke på G 2 Pro’s ovanligt långa kropp. Genvägen för meddelanden är till exempel en livräddare. Istället för att sträcka tummen för att dra ner meddelandemenyn, gör ett enkelt tryck på knappen tricket. Detsamma gäller den senaste appfunktionen, som vanligtvis aktiveras genom att trycka på och hålla ned hemknappen.

Vi tillbringade större delen av vår tid med KnockOn och knackade på skärmen istället för att trycka på den bakre strömbrytaren för att väcka eller sova enheten. Ett tag fungerade det perfekt tills vi märkte att enheten blev liv för lätt när vi grep telefonen. Vid denna tidpunkt aktiverade vi den nya KnockCode som låter dig bestämma var och hur många slag på skärmen som krävs för att låsa upp telefonen. Grottman enkel, men utmärkt, tillfredsställande nördig.

Sedan finns det innehållslås. Detta andra skyddslager, som ligger i säkerhetsinställningarna, låser och döljer angivna foton och videor i galleriet och alla anteckningar i Memo-appen med ett annat lösenord och skyddar dem därför från nyfikna ögon hos partners, avkommor och tjuvar.

Gilla QSlide video-widget och Smart Stay (som håller skärmen vid liv medan du stirrar på den) är fortfarande kvar och fungerar bra. Dual Browser, som delar upp skärmen för att hysa två appar för samtidig användning, låter teoretiskt användbart, men faktiskt besegrar syftet med att visa text och bilder på en generös 5,9-tumsskärm.

LÄS MER: Förhandsgranskning av Android 4.5

0 Shares