LG G2 vs Google Nexus 5

0 Shares

De två telefonerna delar samma fyrkärniga Qualcomm Snapdragon 800 CPU och kör (mer eller mindre) med samma 2,3 GHz-hastighet. Båda har 2 GB RAM och ett urval av 16 GB och 32 GB-modeller när det gäller inbyggd lagring. Båda har NFC och Bluetooth 4.0 (även om endast G2 stöder låg energi). G2 levereras också med en IR-blaster som, tillsammans med en app, låter den fungera som en fjärrkontroll för nästan alla enheter.

Båda, när du kokar ner det, är enormt kapabla och enormt kraftfulla telefoner. Det kan teoretiskt sett finnas snabbare hårdvara där ute, men i verkliga världsmässiga termer kommer ingen av dessa enheter att kämpa med någon app som du kanske bryr dig om.

Ett område där G2 går framåt är dock batteriets livslängd. Dess 3 000 mAh batteri är en stonker: vi lyckades få ut en bra 19 timmars normal användning ur telefonen innan den sjönk till fem procent batteri och vi räckte efter laddaren. Nexus 5 har ett 2300 mAh batteri och även om det går lite bättre än sin snabbt utarmade föregångare Nexus 4, kommer den inte nära att röra G2 (eller Samsung Galaxy S4 för den delen) när det gäller livslängd.

Vi bör också nämna musikuppspelning, för även om Nexus 5 är lika bra som i stort sett någon annan telefon där ute, har G2 ett ess i ärmen: stöd för 24-bitars / 192 kHz högupplösta ljudfiler. Smäll in ett par anständiga hörlurar så kan du lyssna på studiomästerkvalitetslåtar.

Vinnare: LG G2 för sitt batteri och en handfull ytterligare funktioner

LÄS MER: Varför du ska pumpas om (och bara lite skeptisk till) Hi-Res Audio

0 Shares