LG G3 recension

0 Shares

Det är här G3 verkligen lyser – den otroligt skarpa 2K-skärmen. Det är större och skarpare än de på någon av sina rivaler, samtidigt som den passar i en kropp i samma storlek. Ganska coolt, va? Med 2560 x 1440 pixlar som pryder sin IPS + -panel, kommer dina kikare att få en upplevelse. När det gäller pixeldensitet motsvarar det 534ppi – högre än någon telefon vi hittills har sett.

Så hur stor skillnad gör det i verkliga livet? En hel del faktiskt. Medan dess verkliga värde bara känns när du trycker näsan mot skärmen eller har rätt 2K-innehåll, kan till och med blotta ögat upptäcka hur fina kanterna på appikonerna är på G3 jämfört med de på Samsung Galaxy S5, HTC One (M8) och Sony Xperia Z2.

Det betyder också att det kommer att se lika bra ut när man tittar längre bort, och kom ihåg att om LG hade fastnat med en 1080p-skärm på en skärm av denna storlek skulle den sakna skärpa jämfört med sina något mindre rivaler.

Vi placerade G3 sida vid sida med Galaxy S5, utan att avslöja upplösningen på de två enheterna för någon. Nästan 100% av de människor vi frågade såg skillnaden i skärmkvalitet nästan omedelbart och pekade på skärpan på G3-skärmen.

När det gäller färgpaletten strävar G3 efter det naturliga utseendet. Det är märkbart svalare än Galaxy S5s varma AMOLED-skärm, och inte riktigt lika slående heller. Gräs ser ut som riktigt gräs, till exempel snarare än någon ultragrön främmande sort.

The One (M8) och Xperia Z2 faller någonstans mellan de två ytterligheterna, och som du föredrar beror till stor del på, erm, vilket du föredrar. G3 skulle vara vårt val för filmer på grund av de mer realistiska nyanserna – särskilt när det gäller hudtoner – men för spel och webbläsning kommer S5 att se mer levande ut. G3 saknas också något i kontrastavdelningen och har inte de djupa svarta tonerna som du får från One (M8).

Utanför är det en anständig artist. Dess automatisk ljusstyrka anpassas snabbt och strålar kristallklara bilder, videor och text till våra elever. Men det går definitivt inte lika ljust som S5: en bra sak när det gäller batteritid, mindre om du tittar på den i starkt solsken. Dessutom dämpar standardvideospelaren automatiskt videor till en lägre ljusstyrka – så du vill använda ett alternativ som VLC.

LÄS MER: LG G3 vs HTC One (M8): vägningen

0 Shares