LG G3 vs HTC One (M8)

0 Shares

Två mycket olika tillvägagångssätt här.

Liksom G2 har G3 en 13MP bakre kamera med optisk bildstabilisering (OIS), men till skillnad från G2 har den ‘+’ -versionen av OIS, som ger mjukvaruutjämningar som i teorin minskar oskärpa ännu mer.

LG har också inkluderat en infraröd autofokuslaser som den säger kan fokusera på motiv snabbare än ett ögonblick. Medan vi inte har stoppuret för att verifiera detta kan vi säga att G3s autofokus verkligen är mycket snygg.

Sammantaget cementerar vår erfarenhet av G3 att den har en av de bästa smarttelefonkamerorna som finns tillgängliga för närvarande. Det är en fantastisk allround, som utmärker sig och överträffar One (M8) i nästan alla kategorier, från väl upplysta förhållanden till skärpa och naturliga färger.

One (M8) 4MP UltraPixel-sensor fungerar bra i svagt ljusförhållanden, men den tjänar bara inte samma detaljnivåer som G3. Ja, foton med svagt ljus kan vara lite mindre bullriga, men de blir också mindre, så att du inte kommer att kunna spränga dem så stora eller beskära dem.

M8 har också en ny bildfunktion – den nya Duo-kameran. Detta är en verkligt innovativ funktion som gör att du kan fokusera foton igen när du har tagit dem. Det fungerar lite som Lytro-kameran, men utan en så dramatisk effekt. Det är lite gimmick, ja, men en trevlig att ha samma sak.

Problemet för HTC är att G3 också kan skapa denna fokuseringseffekt efter skott med Magic Focus. Det tar många bilder med olika brännvidd i snabb följd innan du syr ihop dem och låter dig ändra fokus efter tagningen.

I One (M8) försvar kan du göra detta när du vill, medan du bara kan ändra fokus på G3 efter att skottet ursprungligen har tagits.

Videomässigt kan G3 skjuta 4K med 30 fps och full HD med krämig 60 fps och slo-mo 120 fps. M8 kan göra full HD och 120 fps slo-mo, men ingen 4K.

I slutändan måste vi ge den här rundan till G3. Det är en jack of all trades, samtidigt som du behärskar dem, tack vare välkomna innovationer som OIS + och laser autofokus.

Vinnare: LG G3

LÄS MER: De 25 bästa spelen på Android just nu

0 Shares