LG G3 vs Sony Xperia Z2: vägningen

0 Shares

Både G3 och Z2 drivs av en fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 801-processor, men det finns subtila skillnader i prestandaspecifikationer: Z2: s 801 är klockad på 2,3 GHz, medan G3: er går upp till 2,5 GHz; Z2 erbjuder 3 GB RAM, G3 “bara” 2 GB.

I verklig användning kan det vara så att telefonerna fungerar lika bra – det är svårt att berätta förrän vi har haft mer tid med G3. Sony, vi vet säkert, är en riktig flygblad när den används, bara framkallar den minsta förseningen vid mycket sällsynta tillfällen. G3: s 2K-skärm betyder att den har mycket fler pixlar att vrida sig, så det kan också påverka prestanda.

På batteriets livslängd har vi stora förhoppningar på G3. Dess föregångare G2 var – eller snarare, är fortfarande – kungen av smartphones när det gäller livslängd, och företaget hävdar att G3s 3000 mAh-batteri erbjuder en lika lång livslängd, trots den större, skarpare skärmen och kraftfullare processor. Vi väntar på en granskningsenhet för att testa dessa påståenden.

Z2 har ett 3200mAh-batteri och dess livslängd är förmodligen något över genomsnittet – men det kan inte matcha G2, så om LG är korrekt om G3, kommer det att få Sonys handenhet slagen när det gäller att gå avståndet. Det är också avtagbart, så du kan alltid packa en andra om du tror att du behöver det.

Båda telefonerna erbjuder 16 GB inbyggt lagringsutrymme förstärkt av en microSD-kortplats, så i det avseendet är de jämna.

Vi ska kalla den här omgången för nu. Om G3-skärmen inte dramatiskt minskar batteriets livslängd och totala hastighet, kanske den bara toppar Z2 på prestandafronten – men vi kan inte skaka den smyga känslan att Sonys extra gigabyte RAM kan göra det lite mindre laggigt i daglig användning. Men det är något vi inte kan ringa förrän vi har fått en chans att granska LG G3 ordentligt.

Vinnare: Rita

LÄS MER: LG G2 recension

0 Shares