LG G4 kommer att ha en 16GB F1.8-kamera med lätt ljus och en 8MP selfie-snapper

0 Shares

LG har redan avslöjat att dess kommande G4-flaggskepp kommer att ha en förbättrad 5,5-tums QHD-skärm, och nu har det spillt de läckra bönorna angående telefonens bildförmåga.

G4 kommer att packas i en 16MP-sensor – upp från G3: s 13MP-erbjudande – tillsammans med världens “bredaste bländare kamera utvecklad för en smartphone”.

Dess bländare på f / 1.8 betyder att G4-kameran kommer att kunna ta in 80 procent mer ljus än G3-föregångaren, vilket med tanke på hur bra G3-kameran är gör oss ganska upphetsade.

Det finns ett antal fördelar med denna bredare bländare, den viktigaste är ökad detalj som plockas upp i svagt ljus, tack vare det extra ljus som tas emot av kameramodulen.

Den bredare bländaren innebär också en snabbare slutartid, vilket minskar oskärpa, eftersom det är mindre tid för dina handrörelser att påverka det slutliga skottet. Tillsammans med den förväntade optiska bildstabiliseringen har vi stora förhoppningar för G4: s svaga ljusfunktioner.

Även om vi inte förväntar oss DSLR-liknande skärpedjupsprestanda när det gäller porträttbilder (där ett motiv är i fokus och bakgrunden är otydligt), kan vi se denna suddiga effekt i makrobilder av närmare objekt.

Den framåtvända kameramodulen på G4 har en 8MP-kamera för superladdade selfies. Det kommer också att ha ett “ultratunnt IR-filter” som mäter in på 0,11 mm – hälften av tjockleken på konkurrerande IR-filter, tydligen – vilket är tänkt att förhindra att infrarött ljus stör din anka (eller andra) poser.

G4: s insidor är fortfarande ett mysterium, även om en Snapdragon 808-processor har ryktats.

LGs inbjudan till G4-lanseringen den 28 april föreslår också en läderrygg, men vi måste vänta tills då för att ge dig alla detaljer. Om inte LG förblir i sitt gemensamma humör, förstås.

0 Shares