LG HU80KA 4K UHD Laserprojektorgranskning

0 Shares

LG har alltid varit i framkant inom teknisk innovation, särskilt när det gäller deras produktdesign. Ta till exempel LG HU80KA 4K UHD-laserprojektor. Den kan avfyras vertikalt eller horisontellt och har använt laserteknologi snarare än den traditionella glödlampan för att ge användarna underbar färgåtergivning i sin video.

Funktioner

LG HU80KA är en mångsidig projektor med liten formfaktor som kan sitta i vertikalt läge och tack vare sin spegelteknik kan du kasta en bild på en vägg. Den står på 6,5 ″ x 18,5 6.5 x 6,5 ″ vilket är extremt liten och perfekt för alla med begränsat utrymme i sina vardagsrum eller dedikerade bioutrymmen i hemmet. Den är gjord av metall så den är ganska tung och har en grov svart texturerad yta.

Projektorn kan ta bilder upp till 150 ″ i antingen vertikal eller horisontell position, så länge du kan placera den cirka 100 meter från kastväggen. I detta intervall skulle det dock vara bäst att direkt stråla projiceringen mot väggen, eftersom du kan förlora bildens ljusstyrka om du litar på spegeln. Spegeln i sig är undangömd bakom en hopfällbar dörr, som en gång öppnas kan vinklas hur du vill, eller helt undangömd för horisontell positionering.

På baksidan hittar du två HDMI-portar, en USB 3.0 och en USB 2.0-port som är kompatibel med DivX, MP3 och fotouppspelning, en 3,5 mm extrautgång och en optisk utgång för ditt digitala ljud och en RJ45-port för att fysiskt ansluta den här enheten till ditt internet. Ja, det är en smart projektor med appar ingår, men mer om detta senare.

Det finns också Bluetooth, så om du vill ansluta detta trådlöst till en uppsättning högtalare kan du göra det, eller så kan du använda LG TV Plus-appen för att länka den till en kompatibel LG soundbar. Vi gjorde dock inte detta eftersom vi inte har en LG soundbar till hands för att testa. Den har två inbyggda 7W stereohögtalare som faktiskt inte låter så illa om jag är ärlig men saknar bas. Det är inte hemmabioljud, men det kommer säkert att vara okej om du tittar på några tecknade serier eller några sitcoms.

Uppstart

Den innovativa aspekten av LG HU80KA är att den har en dörr på toppen med en spegel inuti som ger användarna möjlighet att kasta till en vägg eller vit skärm från vertikalt läge. Om du använder projektorn på det här sättet kommer du naturligtvis att förlora lite ljusstyrka och kvalitet. Om du har utrymme och ett reservstativ som den kan sitta på, lägg sedan projektorn på sidan, vänd ut handtaget / stativet så att det riktas uppåt och du får en mycket bättre bildkvalitet.

Du kan även montera den i taket om du har rätt fäste. Projektorn har en automatisk keystone-justering som kan korrigera en bild om den är sned av den vinkel du har projektorn i. Mycket användbart om du inte kan få projektorn att stämma helt med din skärm. Det finns två hjul på toppen som kan användas för att fokusera och zooma bilden beroende på hur långt du är från väggen.

Installationen av LG HU80KA-projektorn var så enkel som de kommer. Jag kopplade in den i strömmen med hjälp av den infällbara nätsladden som kom ut på maskinens baksida med en automatisk upprullare. När den väl hade drivits sa den till mig att gå igenom den ursprungliga installationen och ansluta den till min WiFi i hemmet. Det var det ganska mycket. Jag var tvungen att acceptera några villkor som var ganska standard. TL; grejer av DR-typ.

Nu på SMART grejer. Internet och andra granskare sa till mig att det fanns appar inbyggda i enheten, och deras videor visar upp saker som Netflix och PLEX. Det finns dock två modeller tillgängliga, och den vi fick var icke-SMART-upplagan. Inga appar. Men det fanns en webbläsare som jag kunde använda för att komma åt YouTube och Netflix.

Kvalitet

Eftersom mitt vardagsrum är på den mindre sidan hade jag inte plats för att placera projektorn horisontellt så jag var tvungen att använda den vertikalt och sedan studsa projektionen från den inbyggda spegeln. När det gäller färgåtergivning kunde jag inte vara lyckligare.

Bilden som produceras är 4K och kan till och med göra HDR-bildkvalitet också tack vare sin extremt ljusa laser. Det är inte beroende av glödlampor som en traditionell projektor skulle, och du kan få upp till 20 000 visningstimmar med den här maskinen. Dynamic Range är utmärkt, vilket ger en stor kontrast mellan mörka skuggor och ljusa höjdpunkter.

LG HU80KA 4K UHD Laserprojektorgranskning

Det finns ett antal bildprofiler som du kan välja mellan allt från din vanliga Vivid och Standard, ända till Natural, Cinema-läge och mer beroende på vad du tittar på. Naturligtvis för att få ut det mesta av skärmen på en ljus dag är Vivid det bästa alternativet. Men för den filmens rikedom, byt över den till filmbildsläget. Men det beror också på hur långt din projektor är från väggen. Bilden på de mer specialiserade lägena som Cinema var lite svag. Byt tillbaka till Standard eller Vivid i denna situation. Färgtemperaturer kommer i steg och jag gick för en naturlig färgtemperatur. Det gav som titeln säger mycket naturliga färger och till och med hjälpte till med ljusstyrkan också i dagtidssituationer.

Dom

LG HU80KA är definitivt den bästa i klassen. Den innovativa designen innebär att den kan bäras med dig, till din trädgård för en sommarfilmkväll eller till ett kundmöte där du behöver lite mer kvalitet för att visa upp lite videoverk. Kvaliteten som projektorn kan producera är helt fantastisk och kan lätt konkurrera med de mer traditionella hemmabioprojektorns inställningar. Det är lite dyrt, kommer in på cirka £ 1700 online, så du betalar ett ganska öre, men det är värt det om du vill slutföra din söta hemmabioinstallation i stil. För mer information, gå vidare till LGs webbplats.

0 Shares