LG kommer med en lösning för UltraFine 5Ks Wi-Fi-problem, men ägare kommer inte att tycka om det

0 Shares

Face palm

LG UltraFine 5K ska vara en bildskärm som du kan få om du är en MacBook-användare som vill ha en modern Thunderbolt-skärm med hög upplösning. På papper ser det verkligen ut som det. Det har även Apples godkännande, presenteras av företaget vid oktober-evenemanget förra året, tillsammans med de senaste MacBook Pros.

Men, som vi just fick reda på, har UltraFine 5K ett allvarligt problem: det kan inte hantera Wi-Fi-störningar, vilket gör den oanvändbar runt routrar. För en enhet som kostar nästan $ 1000 är det ett allvarligt problem. Den goda nyheten är att LG har kommit med en fix. Den dåliga nyheten är att befintliga ägare inte kommer att gilla det.

Varför? Eftersom det inte enkelt kan appliceras på aktuella enheter, som en firmwareuppdatering kan. Fixen som LG har utformat är en skärmande redesign. Och eftermonteringen, som är möjlig, kräver demontering.

Det är en invasiv operation som kräver att användare skickar in sina enheter för reparation. Och det innebär att vara utan en bildskärm tills LG får jobbet gjort – men det finns ännu inga ord om när och om kunderna kan dra nytta av det.

”LG ber om ursäkt för detta besvär och har åtagit sig att leverera bästa möjliga kvalitetsprodukter, så alla LG UltraFine 27-tums 5K-skärmar tillverkade efter februari 2017 kommer att förses med förbättrad skärmning”, säger LG i ett uttalande till Recode.

Detta är ett av de problem som borde ha blivit knäppt tidigt i knoppen, men det ser ut som att LGs kvalitetskontroll inte har testat bildskärmen i ett sådant scenario – eller om den gjorde det måste den ha ignorerat tecknen. Det är ett verkligt användningsfall, inte extrema förhållanden. Dessutom kan det för användare inte vara möjligt att flytta routern eller monitorn för att eliminera störningsproblemen, vilket kan göra en lösning ganska obekväm tills allt är ordnat på rätt sätt.

Fotokredit: FXQuadro / Shutterstock

0 Shares