LG Prada Phone recension

0 Shares

Att sälja en stor etikett som Prada för att locka kunder bort från sina KRZR och Siroccos är ett smart drag från LG. Det är inte första gången en stornamnsdesigner tar sig in i åtgärden; D&G spenderade lite tid på att blanda upp V3 och Cath Kidston hade en spricka på att övertyga Nokias sortiment för några månader tillbaka.

Men även om modetelefoner kan vara lätta för ögat, kom ihåg att skönhet vanligtvis bara är huddjup – gränsöverskridande teknik saknas ofta märkbart. Kompromisser med användbarhet hittas regelbundet: konstigt placerade knappar för designsymmetri, löjliga gångjärnsmekanismer och ointuitiv programvara är alla vanliga i loppet efter skönhet.

Modellbeteende

Naturligtvis är högupplöst snapping och snabb webbsurfning inte vad dessa telefoner handlar om – deras verkliga syfte är att se så bra ut att de drar en kollektiv runda av “oohs” varje gång de tas från din (förmodligen lika designer) ficka . Och på denna nivå lyckas Prada verkligen; den hala, svarta utsidan skriker catwalk chic medan den förblir en storlek noll – bara 12 mm tjock och väger bara 85 g.

Slå på den och den massiva skärmen tänds med lysande detaljerade menyer som dansar framför dina ögon – du undrar hur du någonsin har levt utan den. Det gnistrande gränssnittet körs på Macromedia Flash och trots alla snygga animerade detaljer förblir navigationen enkel tack vare genvägar på huvudskärmen.

Kameran är också en trevlig överraskning; det kan bara vara ett 2MP-jobb, men Schneider-Kreuznach-objektivet och autofokus innebär att det tar bilder som är respektfulla jämfört med de flesta 2MP-snappers på scenen. LG kan också slå ut en anständig melodi tack vare MP3 / WMA-stöd och får stora pluspoäng för att inkludera ljudkontroller på hörlurarna med en adapter för 3,5 mm jackkablar.

Rör vid tomrummet

Huvudrubriken är dock 3-tums pekskärm som fungerar som en full ersättning för en standard knappsats. Nummeruppringning, textning, menynavigering – partiet, i grund och botten – uppnås via känsliga streck på skärmen, en bra nio månader innan iPhone kommer att visas på scenen.

Men det är här som Pradas felfria hud börjar avslöja ett par rynkor. Handboken förbjuder dig att manövrera skärmen utan rena, torra händer, ett drag som säkert kommer att tvinga användarna till en frenesi av Howard Hughes-stil handtvätt. Åh, och de som föredrar varma siffror kommer att bli förfärade över att användningen med handskar inte är på menyn – såvida inte det är naturligt fingerfritt.

Granskningen fortsätter efter pausen …

Varje tryckning på skärmen tar en bråkdel av en sekund längre att registrera sig än vad det skulle göra på ett konventionellt tangentbord, vilket innebär att suddig sms-sms är ett nej-nej. För att bläddra igenom T9-ordboken är det faktiskt mycket lättare att anta en tvåhänt teknik, men även då kan korvfingret bland oss ​​fortfarande kämpa.

Låt oss dock inte röra för mycket; Prada är en jävla snygg telefon med några allvarligt blixtfunktioner. När det gäller vad du kan gå in i en butik och ta med dig hem idag, kommer KE850 att sata begäret efter stil som inget annat där ute.

0 Shares