LG: s nya Q8 kan vara ett bättre köp än G6

0 Shares

LG Q8

Om du ignorerar G- och V-serien, gör LG några ganska tråkiga smartphones. Dess nya Q8 är dock ett undantag. Det kanske inte har en premiumdesign, som en avancerad enhet gör, men det är verkligen nära flaggskeppsområdet när det gäller specifikationer. I själva verket är det nästan på samma nivå som sin större bror, G6.

Q8 har en 5,2-tums skärm med en upplösning på 1 440 x 2 560 och den har också en sekundär skärm, med en upplösning på 1 040 x 160. Den drivs av en Qualcomm Snapdragon 820. Det finns 4 GB RAM ombord och ett 3 000 mAh batteri för.

Kameran är också ganska cool. Tja, jag borde säga kameror, för Q8 har två på baksidan, en 8MP-kamera med vidvinkelobjektiv och F / 2.4-bländare och en 16MP-kamera med en F / 1.8-bländare och smalare synfält. På framsidan hittar du en 5MP-kamera med ett F / 1.9-objektiv.

Detta är ganska bra för en enhet som inte är märkt som ett flaggskepp. Och det är inte allt, eftersom Q8 också har Hi-Fi Quad DAC för bättre ljudkvalitet, IP67-vatten- och dammbeständighet och Android 7.0 Nougat också.

Liksom andra enheter med förstklassiga ambitioner finns det också en fingeravtryckssensor på den. Funktionerna 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2, NFC och USB Type-C är i detta skede en given.

LG säger inte hur mycket Q8 kommer att kosta när den träffar europeiska marknader den här veckan, utan för att den är utformad för att tillgodose behoven hos kunder som vill ha den bästa innehållsskapande enheten utan att betala för extra funktioner de inte vill ha eller behöver “det kommer sannolikt att underskrida G6 avsevärt.

Den kommer att erbjudas i en enda färg, nämligen Urban Titan. Och det kommer att finnas tillgängligt i Asien också från och med nästa månad.

0 Shares