LG Shine recension

0 Shares

I februari förra året kröp en släkting okänd som heter LG in i fashionistas sovrum som en mjölkbricka och förförde dem med en telefon som heter Choklad. De älskade dess beröringskänsliga tangenter, och det blev snabbt den mest ikoniska telefonen 2006.

Sedan dess har den otydliga modevärlden gått vidare, och med catwalknummer som Samsung X820 och Motorola KRZR som strävar efter rampljuset, har LG kommit med en uppföljare med kodnamnet Shine.

Hel metalljacka

Första intrycket av KE970 (för att ge det hela namnet) är att det är en exceptionellt välgjord telefon. Det blandar den borstata metallfinishen på Nokia 8800 med en RAZR-tunn midja och känns ändå lugnande i handen. Dess glidåtgärd är också supermjuk.

Den speglade skärmen är dock inte för allas smak. Det är en original touch, men kan vara en fingeravtrycksmagnet och skapar misstankar om att telefonen föredrar handväskor framför manväskor.

Snappers glädje

Debatter om sina ladyphone-uppgifter åt sidan, Shine är en mer kapabel telefon än choklad på två stora sätt: den har en kamera som faktiskt är värt att använda och till skillnad från de flesta LG-mobiler finns det utbyggbart minne i form av en microSD-kortplats.

Snapparen är bara 2MP, men har en lins som levereras av Schneider-Kreuznach, av Kodak och Samsung digicam-berömmelse, och sport autofokus och en inbyggd blixt. Det kan inte skala höjderna på en Sony Ericssons K800i, men gör en respektabel peka och skjuta jobb trots bristen på optisk zoom.

Långa snappsessioner är också möjliga tack vare microSD-kortplatsen, som ger dig upp till 2 GB – kort kostar 50 £ extra – till saker med berusade porträtt, MP3 och röstinspelningar. Gadgeteers kanske klagar över bristen på Wi-Fi, 3G eller stereo Bluetooth, men det saknar poängen: Shine är så bra som en modetelefon behöver vara.

Kontrollfreak

Tyvärr är navigationssystemet lite mindre smart. Istället för beröringskänsliga tangenter har Shine en rullstång som flankeras av ytterligare fyra knappar. Saker blir tydligare efter lite träning, men det är inte särskilt intuitivt och känns alltför noga. MicroSD-kortplatsen är också irriterande placerad under ryggen över.

Ändå borde dessa niggles inte störa potentiella köpare. Om du vill ha en modetelefon som inte är lika “ooh, dahling” som LGs kommande Prada, men ändå vänder på huvudet, ringer och tar anständiga bilder, är Shine telefonen för att fylla i dina Diesel-jeans.

0 Shares