LG tar omslag av V30-flaggskeppet

0 Shares

LG + V30 + Range% 5B20170831092645241% 5D

G6 är en fin avancerad smartphone, men den kan inte hålla sig mot Apples nästa iPhone och Samsungs Galaxy S8. LG: s nya V30 kan dock bara ha vad som krävs för att jämföra spelplanen.

LG är väl medveten om att de inte kan vinna en kamp mot tungvikterna på den här marknaden om de inte tar med sig ett A-spel, varför V30 kommer med allt du förväntar dig att ett flaggskepp har i denna del av 2017 – och mer. Det är faktiskt det första LG-tillverkade flaggskeppet på flera år som jag skulle vilja köpa.

Här är de viktigaste specifikationerna. Den har en 6,0-tums OLED FullVision-skärm med en upplösning på 2 880 x 1 440 och ett bildförhållande på 18: 9. Processorn är en Snapdragon 835, som är Qualcomms senaste mobila chip, med 4 GB RAM-minne och ett 3.300 mAh-batteri.

Den dubbla kamerainställningen på baksidan har en 16MP-sensor med en f / 1.6-lins (en första på en smartphone) och en 13MP-sensor med en f / 1.9-lins. Den förstnämnda har ett “standard” synfält, medan det senare är en vidvinkel. Det borde fungera bra i svagt ljus, baserat på dessa specifikationer. På framsidan kommer V30 med en 5MP-kamera med en f / 2.2-lins.

Optisk bildstabilisering ingår för 16 MP-sensorn, liksom elektronisk bildstabilisering och hybrid autofokus. Den har en glaslins ovanpå, vilket sägs förbättra färgnoggrannheten och detaljerna över en plastlins. 13 MP-kameran är också bättre, säger LG och levererar mindre kantförvrängning än i V30s föregångare, V20.

Det finns två lagringsalternativ att välja mellan. Basen V30 levereras med 64 GB, men för dem som behöver mer utrymme för sina filer finns det också en V30 + tillgänglig som stöter upp till 128 GB. Det finns dock en microSD-kortplats på båda.

Ljud är ett fokusområde på V30, eftersom LG har utrustat sitt nya flaggskepp med en Hi-Fi Quad DAC med B&O Play-optimeringar och B&O Play-märkta hörlurar. Det är också den första “globala smarttelefonen” som har Master Quality Authenticated-teknik, som möjliggör högupplöst ljudströmning.

Naturligtvis är V30 IP68 vatten- och dammbeständig, med LG som hävdar att den kommer att fungera på ett djup på upp till 1,5 meter vatten i upp till 30 minuter. Den har också Quick Charge 3.0 för snabb batteriladdning, Gorilla Glass 5 ovanpå den underbara skärmen, en fingeravtryckssensor och en alltid på-skärm.

V30 kommer in på 151,7 x 75,4 x 7,3 mm och väger 158 g.

På mjukvarusidan kommer V30 med Android 7.1.2 Nougat, som visserligen inte är den senaste versionen som du kan få just nu. Det är Android 8.0 Oreo, som Google meddelade tidigare denna månad. Det återstår att se när V30 kommer att få det. LG är inte den snabbaste att leverera programuppdateringar.

Det finns några intressanta tillägg här, eftersom LG säger att Google Assistant på V30 kommer med några anpassade röstkommandon, som “OK Google, ta en vidvinkel-selfie” som standard till vidvinkelkameran i kameraappen när ta bilder och “OK Google, prata med LG för att tvätta mina kläder” för att be en tvättmaskin från LG att starta ett program.

LG säger att V30 kommer att finnas tillgänglig från och med 21 september i Sydkorea, följt av stora marknader i Nordamerika, Asien, Europa, Afrika och Mellanöstern. V30 med 64 GB lagringsutrymme erbjuds i Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue och Lavender Violet. 128 GB-modellen kommer att erbjudas på ett begränsat antal marknader, säger LG.

0 Shares