LG tillkännager nytt OLED EVO TV-sortiment vid CES 2020

0 Shares

LG i år kommer ut svängande. LG har tydligen lett vägen nu med sina paneler, och även om vi inte har en här i studion, gillar jag att gå in i lokala elektroniska återförsäljare för att kolla in dem, för jävla, deras bilder är bra. Även om det finns flera nya TV-apparater introducerade, är den som kommer att stjäla alla rubriker den helt nya LG G1, som är den enda nya TV: n i LG: s nya ilska som har sin nya OLED EVO-teknik. LG EVO använder ett helt nytt luminanselement, vilken typ av element som är, är okänd, men det sägs producera en mycket högre ljusstyrka och klarhetsnivåer i den totala bilden utan att offra färg.

Men det är inte bara G1, även om det är imponerande, på våra radarer. LG C-serien får också en ny översyn med inkluderingen av den helt nya Alpha 9 Gen4 8K-bildprocessorn med AI-integration. Den här nya processorn ger inte bara några fantastiska uppskalningsfunktioner, utan det kommer också att upptäcka objekt och bakgrund i en scen. LGs AI Picture Pro kan uppskalera dem oberoende för att säkerställa att du får bästa möjliga bildkvalitet. Men det tar inte bara hänsyn till vad som finns på skärmen, LG TV: er som drivs av Alpha 9-chipet kommer också att upptäcka rumsbelysningsförhållanden, liksom innehållsgenren, och tillämpa uppskalning baserat på dessa förhållanden.

Det finns också en helt ny Game AI-inställning som kommer till LG TV-apparater, vilket kommer att förbättra din bild baserat på vilken typ av spel du spelar. LG har varit känt för att inkludera teknik för variabel uppdateringsfrekvens i sina OLED-paneler tidigare och till och med har G-Sync och Freesync-kompatibla skärmar, så det här kommer definitivt att vara intressant att se i framtiden. Förutom sina speloptimeringsinställningar har LG inkluderat en 1ms svarstid och låg ingångsfördröjning genom sin HDMI 2.1-anslutning, vilket naturligtvis, som vi alla vet nu, kommer att stödja 120Hz-spel.

Du kan förvänta dig att hitta den nya C1-TV-serien i liknande storlekar som tidigare, 48 tum, 55 tum, 65 tum och 77 tum, men de har nu inkluderat en helt ny 83 tum för 2020. G1-serien kommer i samma storlekar även om det är en 48-tums istället för den större 83-tums som konsumenterna erbjuder. Det kommer också en helt ny serie TV-apparater, men tyvärr förlorar de den nya bildprocessorn som G- och C-serien erbjuder.

Men det stannar inte där. LG erbjuder också vad de kallar QNED, vilket i huvudsak är QLED-tekniken som finns i andra märken, och det är bara LG som är lite smart med sitt namn tror jag. LGs QNED-TV-apparater kommer också att använda quantum dot-teknik för att uppnå bättre färgnoggrannhet över hela linjen. Det är fullt känt som LG QNED MiniLED TV-sortimentet, och återfinns i ett antal olika storlekar från 65 tum till 86 tum. LG har satt upp upp till 30 000 små lysdioder över tv-skärmarnas baksida, med 2500 unika dimningszoner vilket i sig är otroligt. Detta säkerställer bara att kontrastnivåerna är helt skarpa, och svarta nivåer de djupaste de har uppnått hittills, betyder också att toppljusstyrkan för HDR-innehåll också blir superhög.

Andra funktioner för LG: s TV-serie 2021 kommer att omfatta streamingtjänster från både Google Stadia och Geforce Now, som båda kommer att ses som uppdateringar i framtiden. Förvänta dig att se dem runt Q3 till Q4 i år. Och också ett nytt Galleri-stativ, så om du är någon som inte har väggutrymme för att montera dessa extremt magra telefoner kan du sätta dem på LG: s helt nya gallerställ. Prissättning ska meddelas, men jag kan inte se att de är så billiga, eller hur?

Det har också funnits en nydesignad fjärrkontroll för att följa en TV: s mest populära funktioner, som tillgång till din smarta röstassistent och streamingtjänster. Det finns en ny NFT-panel i fjärrkontrollens bas, där du om du trycker på telefonen mot den kommer att kasta innehållet från din telefon direkt till TV: n och också tvärtom. Det finns också ett nytt WebOS-gränssnitt som använder AI på ett större sätt än tidigare för att visa upp program och innehåll som passar dina visningsvanor, och det kommer att göra rekomenderingar baserat på vad det lär sig av dig.

LG släpper ut ett stort antal tv-apparater till marknaden, och för att ge dig en uppfattning faller deras nya tv-apparater under Z1, G1, C1 och A-serien, LG QNED Mini LED TV, QNED99, QNED95 och NANO99 och NANO9. Det är superkomplex och super svårt att avgöra vilka funktioner som är kopplade till vilken TV-modell. Mer information kommer, så fortsätt med TechNuovo för att ta reda på mer. Men du måste fråga dig själv, vilken är bäst för dig? Vi har inte sett någon prisbekräftelse än, men du måste undra … om deras flaggskepp G1 kommer att bli dyrt, var sitter de nya QNED-TV-apparaterna? Eftersom funktionerna här verkar extremt storslagna också. Vem vet, men vi borde ta reda på det snart.

0 Shares