LG U830 recension

0 Shares

Den ursprungliga chokladtelefonen var väldigt mycket en mjölkliknande upplevelse: omedelbart glädjande men utan djup eller sofistikering. Som för att erkänna detta har LG sedan släppt Shine, som briljant kombinerar metalliskt utseende och en stark funktionssats.

Men Chocsters är inte färdiga än. För några månader tillbaka uppträdde den första chokladmusslan, och nu har 3 gett den en power-up genom att lägga till HSPDA-funktionalitet och släppa den som U830.

Två ansikten

I sin stängda form är U830 en snygg och blank clamshell. Den har den glansiga varumärket och de glödande beröringskänsliga musiktangenterna ger den extra lyster.

Tyvärr är utseendet sänkt när du öppnar telefonen. Inuti är det en vanlig standard Jane, med en matt svart knappsats och oinspirerande 2,2-tums skärm. Det är inte hemskt, men matchar inte helt exteriörens lockelse.

Minnesförlust

När det gäller funktioner är U830 lika halvbakad. Det har några mycket praktiska extrafunktioner. Du får stereo Bluetooth för att lyssna på låtar på dina trådlösa burkar. QVGA-skärmen är en bra förbättring jämfört med sin föregångare. Och imponerande är det HSDPA-klart, vilket potentiellt ger dig bredbandssurfningshastigheter.

Men det finns två stora clangers. För det första lanseras 3: s HSDPA-nätverk förrän på sommaren, och även då kommer det inte att vara rikstäckande. Naturligtvis är 3G inte dåligt för att ladda ner den udda låten eller kontrollera nyheterna, men att inte kunna använda en telefons rubrikfunktion är lite frustrerande.

Lika irriterande är U830: s brist på en minneskortsplats. Hur en musiktelefon kan göra en poäng av att ha dedikerade knappar och sedan bara ge dig plats för en handfull album (det finns minst 180 MB internt minne) ligger utanför oss. Det fick verkligen Sony Ericssons Walkman-familj att skratta.

Genomsnittlig kamera

På andra håll fortsätter denna chokladflipper att vara en “nästan” telefon. Kameran har höjts till 2MP, men tar inte fantastiska bilder även när du tar hänsyn till dess brist på autofokus och blixt. Samtal och ljudkvalitet är också bra, men menyerna tenderar att bli lite tröga när musik spelas.

Det här är dock en modetelefon, så det saknar lite poäng för att skära dess funktioner. Fashionistas med en fobi av candybar och skjutreglage borde verkligen ge det en titt. Men med den funktionsfyllda Shine som nu sträcker sig ner på catwalks kvarstår känslan att denna choklad borde ha varit mycket sötare.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

0 Shares