LG V60 ThinQ 5G med Dual Screen Review: ofullkomlig, men ändå magisk

0 Shares

Vilken är framtidsfaktorn för smartphones? Det är en jävla bra fråga. Kommer smartphones med hopfällbara skärmar verkligen att bli normen? Jag skulle vilja tro det, men från och med idag är tekniken helt enkelt inte redo. Tyvärr är dessa enheter med skärmar som viks alldeles för känsliga. Även när de inte går sönder har de ofta en dålig veck på skärmen. För att inte nämna, de brukar också vara ganska dyra. Tills dessa problem kan strykas ut (ordspel är avsedda) är konsumenterna inte villiga att dela med sina hårt förtjänade pengar.

Så vad ska en konsument som gillar idén med en hopfällbar skärm göra idag? Tja, LG har ett förslag – V60 ThinQ 5G med dubbelskärm. I stället för att använda en hopfällbar skärm för en förbättrad användarupplevelse använder den två skärmar med ett gångjärn i mitten. Med andra ord kan du uppleva ordentlig multitasking utan att hantera en ömtålig eller skrynklig skärm. Även om det låter bra på papper, är frågan hur det praktiseras? Jag har testat T-Mobile-varianten av den här enheten och jag är redo att dela mina känslor på den.

Specifikationer

Kretsuppsättning: Qualcomm Snapdragon 865 mobilplattform med Snapdragon X55 5G-modemskärm: 6,8 tum 20,5: 9 FHD + P-OLED FullVision (2460 x 1 080 / 395ppi) Minne: 8 GB RAM / 128 GB ROM / microSD (upp till 2 TB) Bakre kamera: 64 MP Standard (F1.8 / 0.8μm / 78˚), 13MP Super Wide (F1.9 / 1.0μm / 117˚), Z-kamera (ToF-mottagare / sändare) Frontkamera: 10MP Standard (F1.9 / 1.22μm / 72.5 Battery) Batteri: 5000 mAh Operativsystem: Android 10 Storlek: 169,3 x 77,6 x 8,9 mm Vikt: 218 g Nätverk: 5G / LTE / 3G / 2G Anslutning: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac, ax / Bluetooth 5.1 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 kompatibel) Biometri: In-Display Fingeravtryckssensor Färg: Classy Blue, Classy White Övrigt: Stereohögtalare / 4Ch-mikrofoner / AI CAM / 32-bitars Hi-Fi Quad DAC4 / LG 3D-ljud Motor / HDR10 + videoinspelning / Qualcomm Quick Charge 4+ / IP68 Vatten- och dammmotstånd / LG Pay / FM-radio

Unboxing

Intryck

Som du kan se från ovanstående unboxing-video var mitt första intryck av V60 mycket positivt. Telefonen ser inte bara bra ut utan den känns som en kvalitetsenhet – den utstrålar excellens. Som du kan föreställa dig, med en 6,8-tums skärm, är telefonen i sig ganska stor. Tro det eller inte, men eftersom det är tunt och långt, verkar det inte överdrivet i mina små händer. Med den andra skärmen ansluten blir den dock ganska tjock och tung. Missförstå mig inte, det är inte chockerande rejält – jag förväntade mig att det skulle kännas tyngre, faktiskt – men du kommer märker det i fickan.

De stora skärmarna är dock värda att få, eftersom de är helt underbara – utmärkt för att titta på video eller allmänt bruk. Det är sant att skärmen saknas jämfört med Galaxy S20 i både upplösning, uppdatering och teknik, men låt oss vara ärliga, Samsungs erbjudande är också mycket dyrare. Uppriktigt sagt är vi nu vid en punkt där nästan alla telefonskärmar ser bra ut.

Önskar jag att LG v60 hade 120Hz uppdatering? Visst, men jag skulle inte vara villig att betala en premie för det. Specifikationer på papper åt sidan, V60-skärmarna ser fantastiska ut. För att inte nämna, det är mycket bättre att ha två skärmar som är något lägre kvalitet än bara en med bättre specifikationer. Det är faktum.

Det är saken. folk, att ha två skärmar är inte en gimmick alls. Det är en legitim ökning av produktiviteten. Att ha förmågan att säga Slack på en skärm och en webbläsare på den andra är otroligt. Jag gillar särskilt att ägna en skärm åt Apple Music när jag kopplar av, med Twitter, Facebook eller någon annan app på den andra.

Den andra skärmen förbättrar också Android-spelupplevelsen. Du förstår, du kan använda en skärm som en dedikerad spelkontroll. Vissa spel stöder det naturligt, vilket är bra, men även om de inte gör det har du inte tur. Du kan mycket enkelt kartlägga kranar på skärmen till knapparna på den virtuella kontrollen, vilket i princip gör att något spel fungerar. Du kan även anpassa var de virtuella knapparna är placerade och hur stora de är. Det är verkligen anmärkningsvärt.

Finns det några negativ till den andra skärmen? Inte riktigt. Jag menar, fan, skärmen fungerar också som ett fodral som skyddar telefonen – hur coolt är det? Men inte allt är perfekt. Möjligheten att sträcka en app, som en webbläsare, över båda skärmarna är i huvudsak värdelös, eftersom du har ramen i mitten så att den ser hemsk ut. Inte en gång hittade jag värde i detta. När telefonen går in i lågt batteriläge stängs också den andra skärmen automatiskt av. Jag förstår varför detta är, och det är vettigt att spara ström, men det blir väldigt irriterande att ha en skrymmande blank skärm som inte tjänar något syfte.

Med detta sagt är batteriets livslängd riktigt bra, även med den andra skärmen som används. LG packade i ett massivt 5.000 mAh batteri, vilket lätt tar mig igenom en hel dag med tung användning. Du får självklart ännu längre livslängd utan den andra skärmen, men det rekommenderas inte. Magin med V60 är det andra skärmtillbehöret.

Med den andra skärmen ansluten kan du inte ladda med USB-C, eftersom du istället måste använda Qi eller den medföljande magnetdongeln. Den dongeln är faktiskt riktigt cool, eftersom den bara ansluts till vilken USB-C-kabel som helst. Det fäster sig sedan längst ner på telefonen, ungefär som Apples nu avvecklade (men älskade) MagSafe-laddare. Tro det eller ej, data kan överföras via magnetadaptern – inte bara ström. Jag kunde ansluta V60 till min Windows-dator med en USB-A till USB-C-kabel med magnetdongeln ansluten. Jag kunde sedan överföra video och bilder från telefonen.

På tal om fotografering tar LG V60 fenomenala bilder, även om den saknar en optisk zoom. LG föreslår att bara beskära bilder som tagits med 64MP-kameran (digital zoom, i princip), men jag ser inget värde i den lösningen. Som du kan förvänta dig kommer du att se digitalt brus i dina bilder, och det kan helt enkelt inte jämföras med en optisk zoom. Du får dock en vidvinkelobjektiv, vilket kan vara till nytta. Jag är inte säker på varför LG utesluter en optisk zoom, förutom för att spara pengar. Det är inte världens ände, men det saknas väldigt mycket. Jag älskar dock möjligheten att granska bilder på den andra skärmen medan jag tar bilder med huvudskärmen.

Videoinspelning är dock ganska exceptionellt, och som vissa andra flaggskepp kan du spela in i 8K. Detta är en gimmick – som det är på alla telefoner. De flesta har inte 8K-skärmar för att titta på sådant innehåll, plus filstorlekarna är enorma, vilket gör det inte realistiskt att använda regelbundet. Du kan åtminstone utöka lagringsutrymmet med ett micro SD-kort. 8K är också begränsat till 24 bilder per sekund, vilket helt enkelt inte ser bra ut. Jag tycker fortfarande att 1080p60 är det bästa alternativet eftersom det ser bra ut och ger rimliga filstorlekar.

Tyvärr, trots att LG pratade om V60s användning av 4 avancerade mikrofoner, tyckte jag att ljudkvaliteten på mina videor var förvånansvärt dålig. Även om det var acceptabelt lät ljudet lite dämpat och livlöst. Min gamla Sony peka-och-skjuta digital kamera ger mycket bättre ljudkvalitet, vilket chockade mig. Du kan kolla in videon ovan som jag sköt i 8K som ett test. Ljudet – som bara är min röst – är ganska dåligt.

Att lyssna på musik är dock fenomenalt – speciellt när du använder avancerad DAC med 3,5 mm hörlurar. Ja, det finns faktiskt ett hörlursuttag på ett flaggskepp 2020! V60 är definitivt telefonen för audiofiler.

När jag spelar in videor älskar jag att den andra skärmen kan användas som ett provisoriskt “stativ”. Om du öppnar telefonen i en 90 graders vinkel kan du placera den andra skärmen på en plan yta och spela in video med kameran på den faktiska telefonen. Det ger inte samma flexibilitet som ett ordentligt stativ, men det fungerar bra i en nypa.

För säkerheten får du en fingeravtrycksläsare under skärmen som fungerar jävligt nära felfritt. När du väl tränat din hjärna att komma ihåg exakt var den är låser den upp nästan 100 procent av tiden utan att misslyckas. Det är snabbt också, vilket gör det till en nästan tanklös uppgift. Jag föredrar detta framför ansiktsigenkänning.

LG V60 är den första telefonen jag har provat med 5G, och det glädde mig väldigt mycket. Jag blev ännu mer upprymd när jag upptäckte 4 barer T-Mobile 5G i mitt hus. 5G-täckningen i mitt område verkar faktiskt starkare än LTE. Så jag skulle uppleva några supersnabba hastigheter, eller hur? Öh nej.

Tro det eller ej, 5G, för mig, är ganska jävla långsamt. I mitt område (Suffolk County på Long Island) översteg 5G-nedladdningshastigheterna på V60 aldrig 10Mbps! Tydligen är V60 begränsad till den långsammare sub-6GHz 5G. Jag misstänker att jag skulle få mycket bättre prestanda på Manhattan. Samtalskvaliteten är dock bra om du fortfarande kommunicerar med rösten. Det är värt att nämna att Verizon-varianten borde erbjuda mycket bättre hastigheter, men det kostar mer.

Så, rekommenderar jag LG V60? Bara om du är villig att leva med några kompromisser, och bara om du köper det andra skärmtillbehöret. Med den här telefonen får du ingen optisk zoom, ljudinspelningen är dålig och 5G på T-Mobile är mycket nedslående. Men den andra skärmen … den andra skärmen är magisk, vilket gör att alla mina klagomål smälter bort. Min produktivitet förbättras exponentiellt genom att två appar öppnas sida vid sida. Det gör till och med underverk för spel. Utan den andra skärmen finns det dock bättre alternativ där ute.

0 Shares