När LG stängde av sin mobila division förra veckan förblev några detaljer oklara om sina befintliga produkter. Vi spekulerade inledningsvis att de senaste flaggskepparna borde vara åtminstone ytterligare en stor uppgradering till Android 12, men nu har LG belyst sina planer framöver. Det lovar att uppdatera de flesta av sina flaggskepp i upp till tre år.

LG skriver att den treåriga garantin gäller “LG premium-telefoner som släpptes 2019 och senare (G-serien, V-serien, VELVET, Wing) medan vissa 2020-modeller som LG Stylo och K-serien kommer att få två OS-uppdateringar.” Ytterligare uppdateringar beror på Googles distribution av Android- och enhetsprestanda och kompatibilitet, men det kan betyda att nästan alla nämnda telefoner finns för Android 12 eller till och med Android 13, förutsatt att Google fortsätter namngivningsschemat.

Formuleringen är dock otroligt oklar, så vi kanske inte ens ser att många fullständiga OS-utgåvor. LG skriver att “alla premium LG-smartphones som för närvarande används kommer att få upp till tre iterationer av Android-operativsystemuppdateringar från inköpsåret.” Dessa “iterationer” kan vara allt från säkerhetsuppdateringar till fullständiga OS-uppdateringar. Om du skulle köpa en LG-telefon den här månaden kunde du bara ha tre säkerhetsuppdateringar under de tre utlovade åren, vilket observerats av AP alun Ron Amadeo.

Det är fortfarande ganska underhållande att se LG fördubblas på mjukvarusupport nu när det lämnar marknaden. Företaget är känt för långsamma uppdateringar, buggy-utgåvor och murade enheter, som alla kan ha bidragit till dess bortgång.

Trots sin utgång är LG inte klar med att tillverka smartphones ännu. Företaget kommer att producera nya enheter fram till juli för att uppfylla avtalsenliga skyldigheter gentemot transportörer och partners. Om du är orolig för uppdateringarna för vissa LG-telefoner i synnerhet, uppmanar företaget dig att kontakta sin kundtjänst.