Linksys WRT32XB dual-band AC3200 Xbox One trådlös spelrouter nu tillgänglig

0 Shares

Om du är en PC-spelare finns det många sätt att få en fördel – som att uppgradera komponenter och tillbehör. En ny GPU och mus kan till exempel göra stor skillnad. Med konsolspel är du mycket mer begränsad – du kan inte uppgradera CPU, GPU eller RAM. Vissa hävdar att det är bra, eftersom det jämnar spelplanen, medan andra säger att brist på uppgraderbarhet är negativt.

Om du är en Xbox One-spelare finns det dock en ny maskinvara som kan ge dig en fördel när du spelar online – den trådlösa routern Linksys WRT32XB 802.11ac. Om du inte är bekant är detta en variant av företagets WRT32X-spelrouter där firmware har optimerats för Xbox One (plus datorer som använder Killer-nätverk). Linksys säger att det kan upptäcka Xbox-trafik och minska topp-ping med upp till 65 procent och i slutändan minska eftersläpningen. Om du är tveksam till det påståendet, var god och vet att Microsoft har certifierat den här routern som en del av programmet “Designed for Xbox”. Idag blir Linksys WRT32XB äntligen tillgänglig för köp.

“Den nya WRT Gaming Router ger användarna ett kraftfullt nytt verktyg för att optimera för höghastighetsspel och videostreaming när de använder Xbox One. WRT32XB-routern innehåller Rivet Network’s Killer Prioritization Engine (KPE), som automatiskt kommer att upptäcka alla Xbox One på dess nätverk, inklusive Xbox One S och Xbox One X, och prioritera nätverkstrafik automatiskt för att ge seriösa konsolspelare bästa möjliga onlinespelupplevelse, säger Linksys.

LÄS OCH: Linksys tillkännager prisvärt WiFi-system för Velop Dual-Band Whole Home Mesh

Vince La Duca, Global Product Manager, Linksys förklarar: “Spelare vill ha prestanda och sätt att förbättra sitt spel, så vi har utvecklat den här WRT-routern med hårdvara i företagskvalitet och anpassade programvaruverktyg för att ge spelare vad de vill och behöver för att slå sina Detta är den första tillgängliga routern som är utformad speciellt för att upptäcka och automatiskt prioritera Xbox One såväl som Killer-aktiverade datorer för att säkerställa att spel- och streamingupplevelsen är snabb och smidig oavsett vad som händer i deras hemnätverk. Som den första routern i tillbehörsprogrammet ‘Designed for Xbox’ kunde vi arbeta med Xbox-teamet för att säkerställa och validera att WRT32XB levererar nätverksbehovet för alla Xbox One-modeller, inklusive den nya 4K Xbox One X. “

Linksys delar följande specifikationer.

Wi-Fi-teknik: AC3200 MU-MIMO-nätverksstandarder: 802.11a / g, 802.11n, 802.11ac Wi-Fi-hastighet: AC3200 (N600 + AC2600) Wi-Fi-band: 2,4 och 5 GHz (samtidig dual-band) DFS-certifierad för drift i den tydliga DFS-kanalens luftrum 5-portar Pro-grade Gigabit Ethernet-portar: 1x Gigabit WAN-port, 4x Gigabit LAN-portar Annat: En (1) USB 3.0-port, En (1) Kombinations eSATA / USB 2.0-port, Strömantenner : 4x externa, avtagbara antenner med dubbla band Processor: 1,8 GHz dubbelkärnigt minne: 512 MB DDR3 RAM / 256 MB Flash trådlös kryptering: WPA2 Personal VPN-stöd: PPTP IPSec pass-through Storage File System Support: FAT, NTFS och HFS + Browser -baserad installation och anpassat grafiskt användargränssnitt

Ovanstående hårdvaruspecifikationer är identiska med icke-B-varianten av WRT32X. Med andra ord verkar det som om den enda skillnaden är firmware (som inkluderar ett anpassat användargränssnitt). Med det sagt måste det undras om den Xbox-optimerade firmware kan blinkas till standardmodellen. Även om Linksys blockerar det skulle jag inte bli förvånad om någon hackare hittar ett sätt. På tal om firmware lovar Linksys en uppdatering i sommar som kommer att upptäcka och optimera all speltrafik – oavsett enhet.

Hur mycket kostar Linksys WRT32XB dual-band AC3200 Xbox One-spelrouter? Det är faktiskt ganska rimligt till $ 249. Det kommer även med tre gratis månader av Xbox Game Pass. Du kan köpa den i många populära butiker idag, som Amazon, Best Buy och Walmart.

0 Shares