Linus Torvalds vill ha Linux på Apples nya M1 Mac-datorer

0 Shares

M1 MacBook Air

När Apple lanserade sina nya MacBook Pro-, MacBook Air- och Mac Mini-system, var det mycket spänning över prestandahöjningen som M1-chipsen ger till bordet.

Människor som har kört Windows- och Windows-appar på Mac är dock mindre nöjda på grund av bristen på stöd för Boot Camp och bristen på M1-klar virtualiseringsprogramvara som Parallels. Men vad sägs om utsikterna till Linux på M1 Mac-datorer?

Se även:

Detta är verkligen något som Linus Torvalds skulle välkomna. Han är imponerad av den M1-drivna MacBook Air, bortsett från att den kör macOS. Det finns inga tecken på att Linux kommer att ta sig till Apple-hårdvara, men Torvalds kan drömma.

Han skrev som svar på en fråga om hans åsikt om Apples senaste bärbara datorer och sa:

Jag skulle absolut älska att ha en, om den bara körde Linux .. Jag har ganska goda minnen från 11 “Macbook Air (tror jag 4,1) som jag använde för ungefär ett decennium sedan (men flyttade ifrån eftersom det tog Apple för länge för att fixa skärmen – och när de gjorde det hade jag gått vidare till bättre bärbara datorer och Apple hade gått vidare för att göra Linux mindre bekvämt).

Han fortsätter med att skriva: “Apple kan köra Linux i sitt moln, men deras bärbara datorer inte; (jag har väntat på en ARM-bärbar dator som kan köra Linux i en lång tid. Den nya luften skulle vara nästan perfekt, förutom operativsystemet. Och jag har inte tid att tippa med det, eller benägenheten att bekämpa företag som inte vill hjälpa “.

0 Shares