Linux-användare får en tidig julklapp – Microsoft Teams

0 Shares

Moderna Linux-användare har det ganska bra. Under 2019 finns det många stora aktörer som stöder stationära operativsystem som kör kärnan med öppen källkod. För många år sedan kändes det som om Linux på skrivbordet var en andra klassens medborgare – att byta från Windows var inte så enkelt som det är idag. Dessa dagar är det helt möjligt att avstå från Microsofts stationära operativsystem och har fortfarande en högkvalitativ datorupplevelse med förstklassig programvara, inklusive videoredigering och PC-spel.

För att visa hur långt vi har kommit, tar Microsoft idag ett viktigt Office 365-program till Linux. Nej, det är inte Word, Excel eller PowerPoint – det skulle vara ett verkligt mirakel. Egentligen är det en av de nyare Office-applikationerna som ser en ökad popularitet – Microsoft Teams. Detta är en förstklassig kommunikations- och samarbetestjänst. Beroende på vem du tror har Teams faktiskt fler användare än Slack – en mycket imponerande prestation. Nu går Microsoft Teams med Slack på Linux-skrivbordet!

“Från och med idag är Microsoft Teams tillgängliga för Linux-användare i allmän förhandsvisning, vilket möjliggör högkvalitativa samarbetsupplevelser för öppen källkod på jobbet och i utbildningsinstitutioner. Användare kan ladda ner de inbyggda Linux-paketen i .deb- och .rpm-format här. Vi är ständigt förbättras baserat på feedback från communityn, så ladda ner och skicka in feedback baserat på din erfarenhet. Microsoft Teams-klienten är den första Microsoft 365-appen som kommer till Linux-datorer och kommer att stödja alla Teams kärnfunktioner, säger Marissa Salazar, Produktmarknadschef, Microsoft.

LÄS OCH: Slack for desktop får en enorm hastighetsökning

Salazar säger vidare: “De flesta av våra kunder har enheter som körs på en mängd olika plattformar som Windows 10, Linux och andra. Vi är engagerade i att stödja blandade miljöer i våra moln- och produktivitetserbjudanden, och med detta tillkännagivande är vi glada att utöka Teams-upplevelsen till Linux-användare. Det är också en spännande möjlighet för utvecklare som har byggt appar för Teams att kunna öka sin räckvidd till denna nya uppsättning användare. “

Jim, Zemlin, verkställande direktör på The Linux Foundation ger följande uttalande.

2019 har varit ännu ett otroligt år i öppen källkod, och Linux fortsätter att vara kärnan i all tillväxt och innovation. Jag är väldigt glad över tillgängligheten av Microsoft Teams för Linux. Med detta tillkännagivande tar Microsoft sitt nav för lagarbete till Linux. Jag är glad att se Microsofts erkännande av hur företag och utbildningsinstitutioner använder Linux för att förändra sin arbetskultur.

LÄS OCH: Tyvärr, Microsoft, men din Edge-webbläsare kommer ALDRIG att installeras på min Linux-dator

Klicka här för att ladda ner Microsoft Teams för Linux. Du kan välja mellan två installationstyper – .deb som vanligtvis är för Ubuntu och .rpm som är utformad för Fedora. När du har filen, går du in i terminalen och skriver sudo apt install [.deb file name] eller sudo yum installera [.rpm file name]. Tänk dock på att programmet bara är en offentlig förhandsvisning, så det kan finnas fel.

Förflyttar detta Microsoft som en Linux-förespråkare? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Ori Artiste / Shutterstock

0 Shares