Linux Foundation stöder officiellt Microsofts förvärv av GitHub

0 Shares

Världen är galen just nu. Vi har en reality-TV-stjärna i Vita huset, och dag efter dag rapporteras otroliga saker i nyheterna. Ibland undrar jag om jag drömmer, men tyvärr är detta det verkliga livet. Försök som jag kan, jag kan inte vakna.

Vet du vad mer är galet? Linux Foundation stöder officiellt Microsofts förvärv av GitHub! OK, kanske det inte är det galen nuförtiden, men om du kunde komma in i en tidsmaskin och gå tillbaka, säg 10 år, och du sa till människor att inte bara var Microsoft en officiell Linux Foundation-medlem, utan stiftelsen godkände Windows-tillverkarens köp av ett massivt förvar som är värd miljontals projekt med öppen källkod, skulle du antagligen sättas i asyl.

LÄS OCH: Dell Precision ‘Developer Edition’ mobila arbetsstationer kör Ubuntu Linux och är RHEL-certifierade

“Ska det vara fråga om öppen källkod? Förmodligen inte. Att köpa GitHub betyder inte att Microsoft har bedrivit något olycksbådande plan för att” äga “de mer än 70 miljoner open source-projekten på GitHub. De flesta av de viktiga projekten på GitHub är licensierade enligt en öppen källkodslicens, som adresserar äganderätt till immateriella rättigheter. Varumärket och andra IP-tillgångar ägs ofta av en ideell organisation som The Linux Foundation. Och låt oss vara helt tydliga – utvecklarnas hjärtan och sinnen är inte något köper – de är något tjänar, säger Jim Zemlin, verkställande direktör, Linux Foundation.

LÄS OCH: Microsoft tillkännager officiellt avtal om att förvärva GitHub i 7,5 miljarder dollar

Zemlin säger vidare, “Varför skulle Microsoft göra det? Det verkar enkelt för mig. Steve Ballmer hade halv rätt med sin berömda” utvecklare, utvecklare, utvecklare “jubel. Han bara inte faktor i” öppen källkod “utvecklare som han berömd Satya Nadella har rättat till övervakningen på ett spektakulärt sätt den här veckan. Microsoft har alltid älskat utvecklare och vill göra ett företag med att ge utvecklare bra verktyg för att hjälpa dem att skapa bra teknik. Det är bokstavligen deras uppdrag på ungefär sida på deras webbplats: “Att ge varje person och varje organisation på planeten möjlighet att uppnå mer.” Idag är mer än 28 miljoner av dessa utvecklare på GitHub. “

LÄS OCH: Anteckningar på Microsoft Windows 10 får stöd för Linux- och Mac-linjeslut

Medan många hardcore Linux- och open source-purister kommer att avvisa Zemlins sprudlande beröm av Microsoft, har han inte fel här. Titta, länge är de dagar där Microsoft var den stora och läskiga fienden. Som nämnts tidigare är företaget nu medlem i Linux Foundation – inte mindre platina. För att inte nämna, det finns Linux-distributioner i Microsoft Store för Windows 10 dessa dagar!

LÄS OCH: Microsoft Windows 10 får Linux / WSL-konsol kopiera och klistra in funktionalitet

I slutändan kan Microsofts pengar bara göra GitHub starkare och bättre. Om du inte är medveten om har GitHub aldrig gjort vinst – är inte Microsofts övertagande att föredra framför Git-förvaret helt enkelt att gå ur drift och försvinna helt? Jag skulle säga ja.

Tror du att Linux Foundation är korrekt att stödja detta förvärv, eller har det förrådt både Linux- och open source-samhällen? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Bildkredit: WAYHOME studio / Shutterstock

0 Shares