Linux Mint-utvecklare tvingar uppdateringar till användare som Microsoft gör med Windows 10

0 Shares

Vi delade nyligen några mycket chockerande nyheter om Linux Mint-användare. Tyvärr visade det sig att användare av det operativsystemet var extremt oansvariga angående uppdateringar. Du förstår, Linux Mint-utvecklare spillde bönorna på denna upprörande trend – många av dess användare var inte bara lite efter när de installerade uppdateringar, utan körde versioner som inte stöds i mer än ett år!

Detta visar att inte alla Linux-användare är ansvariga och inte heller nödvändigtvis mer kunniga än Windows-användare när det gäller datorunderhåll. Det framhöll också att Linux Mint-utvecklarna gjorde ett dåligt jobb för att övertyga användare att uppdatera. Och nu verkar det som om Linux Mint-utvecklarna tar en sida ur Microsofts spelbok genom att planera att tvinga några uppdateringar till sina användare. Ja, folk, Linux Mint blir mer som Windows 10.

Clement Lefebvre, Linux Mint huvudutvecklare, förklarar planerna för tvångsuppgradering nedan.

Vi började arbeta med förbättringar för Update Manager. I nästa utgåva letar chefen inte bara efter tillgängliga uppdateringar, den kommer också att hålla reda på vissa mätvärden och kunna upptäcka fall där uppdateringar förbises. Några av dessa mätvärden är när senaste uppdateringarna tillämpades, när uppgraderades senaste paket i systemet, hur många dagar har en viss uppdatering visats …

I vissa fall kommer Update Manager att kunna påminna dig om att tillämpa uppdateringar. Hos några av dem kan det till och med insistera. Vi vill inte att det ska vara dumt och komma i vägen. Det är här för att hjälpa till. Om du hanterar saker på ditt sätt kommer det att upptäcka smarta mönster och användningsområden. Det kan också konfigureras och låter dig ändra hur det är inställt.

Vi har nyckelprinciper på Linux Mint. En av dem är att det här är din dator, inte vår. Vi har också många användningsfall i åtanke och vill inte göra Linux Mint svårare att använda för någon av dem.

Vi utformar fortfarande strategier och bestämmer när och hur chefen ska göra sig mer synlig så det är för tidigt att prata om dessa aspekter och komma in i de detaljer som förmodligen intresserar dig mest här. Hittills har vi arbetat med att göra chefen smartare och ge den mer information och mer statistik att titta på.

Fick du det? När det gäller uppdateringshanteraren för Linux Mint säger Lefebvre “det kan till och med insistera” på att användare installerar några uppdateringar. Så ja, Linux Mint kan snart insistera, eller forcering, dess användare installerar programvara som de kanske inte vill ha. Vet du vad? Det kanske inte är en dålig sak. Se, Mint-användare agerar ofta oansvarigt, och om tvingade uppdateringar gör dem säkrare, kanske det är acceptabelt.

Tror du att Linux Mint-utvecklarna har rätt eller fel för att tvinga användare uppdateringar? Bevisar detta Microsofts uppdateringsstrategi med Windows 10 var rätt hela tiden? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Khosro / Shutterstock

0 Shares