Logitech G Adaptive Gaming Kit gör Microsoft Xbox Adaptive Controller ännu bättre för handikappade spelare

0 Shares

För de flesta är det lika enkelt att spela ett videospel som att plocka upp en handkontroll. Tyvärr finns det några människor där ute som inte kan hålla en typisk gamepad på grund av funktionshinder. Under lång tid tvingades personer med funktionsnedsättning antingen inte spela videospel eller kämpa med det som fanns tillgängligt.

Dessa dagar är dock spelmarknaden mer omtänksam angående de mindre kapabla. Ett bra exempel på detta är Microsofts Xbox Adaptive Controller – en speciell enhet som är utformad för att göra spel till verklighet för funktionshindrade. Idag tar Logitech G saker vidare med sitt Adaptive Gaming Kit – ett lysande tillägg till Microsofts erbjudande. För den här nya produkten konsulterade Logitech till och med AbleGamers – en välgörenhetsorganisation med fokus på inkludering i spel.

“Logitech G Adaptive Gaming Kit är kompatibelt med Xbox Adaptive Controller (XAC) och låter spelare spela det sätt som passar bäst för dem genom att tillhandahålla en uppsättning kontroller som enkelt kan konfigureras för en mängd olika användningsfall. Den har ett stort sortiment av knappar och utlösare med spelkomponenter för prestanda och hållbarhet, tillverkade enligt högsta standard, till en prispunkt som är mycket mer tillgänglig än vad som finns på marknaden idag, säger Logitech.

Företaget säger vidare, “Logitech G Adaptive Gaming Kit innehåller tre små knappar och tre stora knappar som har mekaniska omkopplare för spelkvalitet. Det innehåller också fyra lätta peksknappar, två variabla utlösarknappar, konfigurerbara spelmattor med krok och loop-system , och anpassade etiketter och kardborreband. “

Steve Spohn, chefsoperatör, AbleGamers, ger följande uttalande.

Målet med AbleGamers är att hitta ett sätt för människor med olika förmåga att spela videospel. Allas behov är olika, och Logitech G Adaptive Gaming Kit levererar ett brett utbud av konfigurationsalternativ för att göra spel till en möjlighet för alla. Vi uppskattade möjligheten att arbeta nära Logitech G om utformningen av detta kit och ser fram emot att fortsätta vårt partnerskap i framtiden.

Logitech G Adaptive Gaming Kit kan köpas här nu för $ 99,99. Om du känner till en handikappad spelare, skulle det här bli en riktigt cool julklapp. Tänk dock på att du också behöver Microsoft Xbox Adaptive Controller. Det kostar också $ 99,99 och kan köpas här.

0 Shares