Logitech presenterar den revolutionerande Spotlight Presentation Remote för PowerPoint, Keynote och mer

0 Shares

Logitech_Spotlight_01

Microsoft PowerPoint- eller Apple Keynote-presentationer är ofta mycket tråkiga, men tyvärr är de ett faktum i livet i näringslivet. Om du någonsin har gått igenom ett möte som fokuserat starkt på dessa bilder har du förmodligen lutat intresset och försökt hårt att inte somna. Men varför? Ofta är informationen som hålls på skärmen ganska informativ, men om presentatören är tråkig kommer presentationen att drabbas oavsett. För att göra saken värre, med fler och fler anställda som arbetar på distans, kan dessa presentationer bara vara bilder med ljud för vissa – de som inte är fysiskt i rummet med presentatören kan ha en mindre upplevelse.

Logitech bestämde sig för att titta på bristerna i dessa PowerPoint-presentationer, med målet att skapa ett verktyg för att förbättra både presentationer och presentatörer. Det är sant att presentationsfjärrkontroller är ett sådant verktyg som kan hjälpa, men det segmentet var mycket stillastående. Idag presenterar Logitech frukterna av sitt arbete – Spotlight Presentation Remote. Även om den eleganta enheten ser enkel ut, bör du inte bedöma den här boken efter dess omslag. Det är ett revolutionerande verktyg för näringslivet som är full av godhet.

Jag har haft turen att få uppleva den här enheten i förväg – en demo av företaget och möjligheten att prova själv. Från det ögonblick jag höll den i handen visste jag att den var speciell. Kroppen är en solid bit aluminium, med tre knappar i ansiktet. Dessa kan anpassas för många saker, men för det mesta används de för framåt, bakåt och media.

Förutom aluminiumet kommer du att märka en plastrektangel på baksidan – det är där för att rymma de trådlösa radioapparaterna. När allt kommer omkring skulle det inte fungera bra om det var helt aluminium. Och pojke fungerar det någonsin – det erbjuder 100 fot resa från datorn! Detta hjälper också till med grepp – särskilt med svettiga händer.

Förutom fysiska knappar kan Spotlight Presentation Remote upptäcka rörelse – du kan till exempel justera volymen genom att hålla en knapp och flytta fjärrkontrollen fysiskt upp eller ner i luften. Ja, du kommer att se ut som en presentationsrockstjärna när du gör detta framför en publik. Fjärrkontrollen kan också fungera som en pekdon – du kan flytta markören och göra musklick – så att du till exempel kan spela in en inbäddad video.

Logitech_Spotlight_03

En av de coolaste funktionerna är möjligheten att vibrera. Du förstår, du kan ställa in fjärrkontrollen så att den vibrerar vid vissa intervaller, så att du får veta när du närmar dig din tidsgräns. På så sätt vet du när du ska packa upp det. Över tiden bör detta förbättra presentatörens tidshanteringsförmåga.

Den verkliga magin är mjukvaran. Spotlight är tillgängligt för både Windows och Mac och har en speciell “höjdpunkt” -funktion som gör att skärmen dämpas förutom en rund överläggning. Det är som att hålla en ficklampa på något i ett mörkt rum. Detta är mycket överlägset en laserpekare, eftersom fjärrvisare också kan se det. En förstoringsglas på skärmen kan också öppnas, så att presentatören kan öka storleken på ett fokus. Dessa funktioner fungerar inte bara när du presenterar bilder, kom ihåg. Den kan användas överallt i alla applikationer, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för träningskurser också.

Logitech_Spotlight_02

Anslutningar hanteras på två sätt – antingen en USB Type-A-dongel eller Bluetooth. Själva dongeln kan lagras i enhetens botten när den inte används. När du vill ladda spotlighten kan du komma åt en USB-C-port genom att ta bort ovannämnda mottagardongel. Har du inte en USB-C-kabel eller laddare? Oroa dig inte. En typ A till typ C-kabel ingår i förpackningen. Dessutom ingår ett elegant hölster av läder.

Apropå batteri, Logitech hävdar att det kan ta 3 månader på full laddning. Om batteriet tar slut, oroa dig inte – en minut laddning tar dig igenom hela presentationen. Det betyder att du aldrig ska vara orolig för batteriet.

Om du vill köpa Logitech Spotlight Presentation Remote kan det vara ditt för $ 129 idag. Den kan fås i tre färger – guld, silver och mörkgrå. För närvarande kommer den att säljas exklusivt i Apple Store eller från Logitech direkt. Den kan köpas hos andra återförsäljare från och med mars, även om silverfärgen förblir en exklusiv Apple Store.

0 Shares