Mac-användare, du kan nu lägga till Windows Defender Browser Protection i Google Chrome

0 Shares

Människor blir ganska försiktiga med den säkerhet de litar på, särskilt efter den dåliga pressen nyligen. Med detta i åtanke har vi noterat att några människor bestämmer sig för att hålla fast vid Windows Defender, som är inbyggt i Windows 10.

Tyvärr för Mac-användare, om du vill ha skadlig programvara, måste du lita på en tredje part och ett av de många varumärkena. Eller så kan du bara ladda ner från den officiella Apple App Store där du vet att varje applikation har kontrollerats innan den infördes.

SE ÄVEN: Microsoft ger Windows Defender Browser Protection tillägg till Google Chrome

Men det finns många nedladdningar tillgängliga som aldrig kommer att ingå i någon officiell appbutik. Musikpoäng, prover, stockbilder och många liknande filer är några vi kan komma på. Så hur skyddar du dig från att av misstag snubblar över en skadlig webbplats, falsk webbutik eller nätfiskewebb som är avsedd att extrahera din personliga information?

Den uppenbara lösningen är ett webbläsarpluggin som kommer att fånga upp ditt surfbeteende innan det är för sent. Lyckligtvis för dig har Microsoft släppt en version av Windows Defender för Google Chrome, kallad Windows Defender Browser Protection.

Windows Defender Browser Protection är ett mycket enkelt plugin. Allt det gör är att kontrollera webbplatser mot en känd Microsoft-databas med rapporterade skadliga webbplatser och varna dig om det är potentiellt oseriöst. Alla webbplatser som inte finns på den här listan kommer att glida genom systemet. Förutom att varna dig för oseriösa webbplatser får du också phishing-skydd från skadliga e-postmeddelanden. Klicka på en webblänk i ett e-postmeddelande och plugin kommer att kontrollera en varna dig om länken är skurk.

Och det handlar om det. Du får faktiskt inte Windows Defender på din Mac. Det finns inget skydd mot att installera skadlig programvara, till exempel. Du behöver fortfarande en säkerhetssvit för fullt skydd.

Ladda ner Windows Defender Browser Protection för Chrome.

0 Shares