macOS Image Capture bug kan fylla upp hårddiskar med tomma data

0 Shares

Apple Image Capture

Ett fel har upptäckts i Image Capture-appen som ingår i macOS. Appen används för att importera foton och videor från andra enheter.

Felet sparkar in när du importerar bilder från en iPhone eller iPad, och det kan resultera i att hårddisken fylls med tomma data.

Se även:

Felet rapporterades först av NeoFinder-utvecklargruppen som säger att felet finns i macOS 10.14.6 och senare. Problemet kan ses när man väljer att konvertera HEIF-foton till vanliga JPEG-filer genom att avmarkera alternativet “Behåll original”. Detta gör att Image Capture på ett oförklarligt sätt lägger till 1,5 MB data till varje enskilt foto som importeras.

NeoFinder använde en hex-redaktör för att undersöka de importerade bilderna som hade blivit uppblåsta och fann att extra data inte var mer än en enorm nollsträng.

Teamet noterar:

Naturligtvis är detta ett kolossalt slöseri med utrymme, särskilt med tanke på att Apple fortfarande på allvar säljer nya Mac-datorer med en löjligt liten 128 GB intern SSD. En sådan liten disk fylls snabbt med helt bortkastade tomma data.

Med bara 1000 foton, till exempel, äter detta fel 1,5 GB av ditt dyrbara och mycket dyra SSD-diskutrymme.

Apple har meddelats om felet, men det finns inga nyheter om när det kan åtgärdas.

0 Shares