Majoriteten av företagen fruktar att de inte kommer att slutföra migreringen av Windows 10 i tid: Här är vad du ska göra

0 Shares

Windows 10 släpptes den 29 juli 2015. Ängsamma att distribuera sina förbättrade säkerhetsfunktioner, vissa organisationer slutförde migrationen till det nya operativsystemet i god tid före deadline den 14 januari 2020 för att sluta stödja Windows 7. Som sådan har deras IT-team har arbetat igenom de oundvikliga frågorna som kommer med den massiva utplaceringen. Men trots alla diskussioner kring hantering och uppdateringar är dessa företagsteam i en betydande minoritet.

Enligt en nyligen genomförd undersökning har endast 15 procent av företagen slutfört migrationen och ungefär en fjärdedel av de svarande räknar med att de inte kommer att konvertera helt innan Windows 7-stödet slutar. Det finns många anledningar till detta – brist på tid, brist på resurser och rädsla för större ledningsansvar är bland de största synderna. Med så många organisationer som inte är förberedda på en migrationsfrist som bara är några korta månader borta och Microsoft inte visar några tecken på att ändra tidslinjen för supportens slut, frågar företagen vad de ska göra. Här är några alternativ.

Väg konsekvenserna

Medan tekniskt sett företag inte behöver göra någonting, är det inte en lönsam lösning att låta supportfristen passera och fortsätta att köra Windows 7 utan kritiska säkerhetsuppdateringar. Enorma risker åtföljer denna typ av passivitet. I dagens företagsmiljö innebär varje sårbarhet under en längre tid infrastruktur i fara, och utan extra säkerhetsstöd och systemuppdateringar bör företagen förstå att en attack vid slutpunkten är allt annat än oundviklig. Med ingen mekanism på plats för att upptäcka när en slutpunkt äventyras eller sätt att ta itu med ett problem kan effekterna vara förödande. I slutändan skulle det inte vara troligt att göra någonting troligt.

Företag kan välja att köpa utökat support om de inte kan slutföra migreringen i tid. Detta bör endast ses som en stop-gap-lösning, inte som ett botemedel mot migration. Genom att försena övergången till Windows 10 missar företagen inte bara de senaste produktförskotten och säkerhetsfunktionerna, men det är också ett dyrt förslag. Från $ 25 per maskin eller enhet kan företag potentiellt spendera miljoner dollar utöver vad de så småningom kommer att behöva betala för att slutföra migreringen med mycket lite att visa för de extra utgifterna.

Rampa dina resurser

Medan klockan tickar har företagen fortfarande sju månader på sig att klara jobbet. Beroende på var de befinner sig i processen kan de fortsätta att fortsätta sin nuvarande kurs, hoppas att de klarar det och betala för extra support i en månad eller två om de inte gör det, eller så kan de utforska ett par ytterligare möjligheter . Att lägga till mer personal – hängivna anställda eller oberoende entreprenörer – eller anställa en tredjepartsleverantör för att enbart fokusera på migrationsprocessen är ett sätt att gå.

Att ta med fler människor ombord kan underlätta migration, men det blir också komplicerat och kostsamt. Anställningsprocessen är lång och besvärlig och dränerar befintliga resurser som redan är töjda. Bemanning involverar också utbildning och ramp-up, utbilda andra om hur infrastruktur och system är organiserade, vilket kan vara tidskrävande.

SE ÄVEN: Windows 7-användare rusar inte för att uppgradera till Windows 10

Automatisera manuella uppgifter

En annan möjlighet som ökar i popularitet är att automatisera processen – eller åtminstone en del av den. Det finns flera leverantörer som tillhandahåller kvalitetslösningar som kartlägger var organisationen befinner sig i sin migrationsresa. Dessa lösningar lindrar snabbt och smidigt många av de smärtpunkter och manuella aktiviteter som hindrar migration. En av de viktigaste anledningarna till att företag vill flytta till Windows 10 är till exempel att dra nytta av nya säkerhetsfunktioner, men om enheter inte är konfigurerade korrekt kan dessa fördelar inte realiseras. Automatiserade lösningar kör kontroller och skannar alla enheter för att säkerställa att de uppfyller förutsättningarna innan de försöker distribuera, vilket säkerställer att varje slutpunkt är rätt inställd för det nya operativsystemet. På samma sätt kan automatiserade lösningar kontrollera att varje persons maskin har rätt auktorisationer innan de återbildas. Genom enkla arbetsflöden och strategisk användning av automatiska lösningar kan IT-team förhindra att många problem inträffar före migrering, vilket sparar enorma mängder tid och eliminerar huvudvärk.

Det förbereder sig inte bara för migration där automatisering visar sig vara användbar. Migreringsuppgifter i sig kan automatiseras, till exempel med hjälp av att flytta från BIOS till UEFI- eller PXE-startmaskiner. Genom att tillämpa automatisering på specifika migrationsaspekter gör det jobbet mycket mer hanterbart och frigör personal för andra IT-prioriteringar.

Problemet med automatisering hittills har varit det faktum att IT-team är så översvämmade med sitt “vanliga” arbete att de inte har haft tid att testa olika lösningar. När migrationsfristen närmar sig, tar fler och fler företag tid att undersöka denna väg, särskilt eftersom automatiska lösningar bevisar sitt värde långt efter migrationen.

En Windows 10-värld

Det finns inga perfekta vägar till migration, särskilt när support-slutet närmar sig. Det kommer att bli stötar på vägen och oförutsedda förseningar. Även efter att den sista slutpunkten har migrerats kommer applåderna att dämpas av det faktum att det bara är början på en ny fas: förvaltning.

Windows 10-uppdateringar kommer snabbt och rasande och IT-team för företag måste förbereda sig för hur de kommer att genomföra dessa utan att negativt påverka slutanvändarna och företagsnätverket. Denna skrämmande aspekt ensam har saktat ner implementeringen i vissa företag, och det är därför automatiseringen får så stark dragkraft. Den goda nyheten är att det finns ett antal lösningar som kan påskynda både distribution och hantering av Windows 10, och företag har fortfarande några månader till för att upptäcka dem när de tävlar till mål.

Fotokredit: Elnur / Shutterstock

Jim Souders är VD för Adaptiva, en ledande, global leverantör av endpoint management- och säkerhetslösningar för företagskunder. Jim är en global företagsledare med mer än 20 års erfarenhet och utmärker sig på ledande team för att skapa differentierade programvarulösningar, tränga in på marknader, uppnå intäktsmål och P / L-hantering. För mer information, besök https://adaptiva.com/ och följ företaget på LinkedIn, Facebook och Twitter.

0 Shares