Mario kommer till Apple App Store … Sonic the Hedgehog fans gläds

0 Shares

Mario

Vid dagens Apple-evenemang talade Tim Cook om framgången med App Store, med de stora siffrorna hittills 140 miljarder nedladdningar, 106 procent jämfört med året innan och 500 000 spel i butiken. Men även om det finns några utmärkta spel och franchises tillgängliga har någon, han beklagade, saknats, tills nu … Mario!

Ja, Nintendos mest berömda karaktär kommer att äntligen anlända, officiellt och uteslutande på iOS, men den som hoppas på ett traditionellt Super Mario Brothers-spel kommer sannolikt att bli besviken.

Det första spelet med den berömda rörmokaren är Super Mario Run, och det blir en oändlig löpare. Du kommer att kunna spela det med en hand, och att titta på spelet i aktion är det svårt att inte göra jämförelser med de tidigare spelen med Marios nittiotalets rival, Sonic.

Mario springer automatiskt och samlar mynt (inte ringar) som han gör. Tryck för att hoppa och tryck längre om du vill hoppa högre. Det är ett enkelt spel, men garanterar fortfarande att det är enormt.

Intressant är att spelet kommer med ett asynkront stridsläge som låter dig tävla med vänner.

Super Mario Run kommer att släppas under semestern 2016 och till ett fast pris (inga köp i appen för att oroa föräldrarna), även om den officiella kostnaden för spelet ännu inte har meddelats.

Mario-spel

Dessutom släpps några Super Mario Brothers-klistermärken för iMessage.

Nintendo-aktien är över 18 procent när denna artikel skrivs, med aktier som handlas till 33,23 dollar.

Vad tycker du om den här nyheten? Glad att ha Mario på iPhone, även om det inte är ett traditionellt plattformsspel?

0 Shares