Med 18W snabbladdare är vivo U20 helt enkelt ostoppbar!

0 Shares

Med tanke på det utmärkta svaret mot vivo U10 (recension) har företaget nyligen lagt till en ny enhet i sin U-serie, vivo U20. Till att börja med erbjuder telefonen ett massivt 5000 mAh-batteri med 18 W Dual-Engine Fast Charging, Snapdragon 675AIE SoC och AI Triple Rear-kameror till ett attraktivt startpris på Rs. Endast 10 990.

Förhållandet mellan pris och prestanda ser säkert väldigt övertygande ut på papper. Men lyckades telefonen imponera på oss i verklig användning? Tja, kolla in det i vår detaljerade vivo U20-recension.

Vivo U20 Specifikationer

Innan vi börjar med vivo U20-recensionen, låt oss ta en titt på telefonens specifikationer, priser och saker vi får med enheten.

Skärmskydd: Panda MN228 Glasskydd
CPU: 11 nm-baserad Qualcomm Snapdragon 675AIE Octa-core-processor (2 × 2,0 GHz Kryo 460 Gold & 6 × 1,7 GHz Kryo 460 Silver)
GPU: Adreno 612
BAGGE: 4 / 6GB
Lagring: 64 GB, kan utökas upp till 256 GB
Programvara: Android 9.0 Pie (FunTouch OS 9.2)
Huvudkamera: 16MP (f / 1.8, PDAF) + 8MP super vidvinkel (f / 2.2, 13mm)
+ 2MP (f / 2.4) Supermakro-sensor
Selfie-kamera: 16MP (f / 2.0)
Anslutning: MicroUSB 2.0, dual-band Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth v5.0, GPS / A-GPS, 3,5 mm hörlursuttag, FM-radio
Mobil: Dual SIM, Dual 4G VoLTE
Fingeravtrycksläsare: Ja, bakmonterad
Batteri: 5000mAh, Li-jonpolymer, ej avtagbar
Laddning: 18W snabbmotor med dubbla motorer
Vikt: 193 gram
Färger: Racing Black, Blaze Blue

Pris: Rs. 10 990 för 4/64 GB | Rs. 11 990 för 6/64 GB

Lådans innehåll

Här är en komplett lista med föremål som du får in i lådan:

vivo U20 Smartphone 18W Dual-Engine Fast Charger (5V-2A / 9V-2A) Micro-USB-laddningskabel Transparent silikonväska Sim-utmatningsverktygsdokumentation

vivo U20 granskning

Design

När det gäller designen ser vivo U20 ut som sin syskon och finns i två färger, Racing Black och Blaze Blue. Vi har Blaze Blue-varianten här som har en polykarbonatbaksida med lutande lila-blå nyans, utsmyckad av ett S-mönster som skapar en skimrande effekt på reflektion av ljus.

Vid första anblicken kommer du att märka telefonens premiumdesign som liknar den för avancerade telefoner. Hur som helst, telefonen sitter perfekt i händerna och erbjuder rätt grepp.

vivo U20 granskning

När du vänder telefonen framåt finns Halo FullView-skärm, följt av tunna sidokanter och nedre haka. Och telefonen ser smidig ut.

När man talar om portar och placeringar, strömbrytaren och volymvipporna ges till höger och är bekväma att nå. Toppen är tom medan vänster sida har trippelplatser för två sims och ett microSD-kort. Micro-USB-porten, högtalaren och 3,5 mm ljuduttaget finns däremot längst ner.

Visa

vivo U20 granskning

Enheten levereras också med Panda MN228 Glasskärmskydd som fick högre poäng än Corning Gorilla Glass 3 och Gorilla Glass 5 på Vickers hårdhets testresultat. Detta gör den mycket motståndskraftig mot repor och mindre droppar.

vivo har också lagt till stöd för WideVine L1-certifiering, vilket innebär att du kan njuta av HD-innehåll på streamingtjänster som Netflix och Prime Video. Och därför utgör telefonen en perfekt upplevelse när du är på språng.

Prestanda

Under huven drivs vivo U20 av Qualcomm Snapdragon 675AIE SoC, som är en balanserad prestanda och ett bildorienterat chip som har en Octa-core CPU-konfiguration. Chipet paras vidare med upp till 6 GB LPDDR4X RAM och 64 GB lagringsutrymme, vilket är snabbare än de standarder som används i telefoner på grundnivå. Dessutom får du möjlighet att utöka lagringsutrymmet upp till 256 GB tack vare den dedikerade platsen för microSD-kort.

Telefonen utför dagliga uppgifter felfritt, oavsett om du surfar på nätet eller använder flera sociala medier och produktivitetsappar – inga fördröjningar och hicka alls.

Som en inkludering i FunTouch OS har företaget buntat ett inbyggt Ultra Game Mode som ger smart resurstilldelning, 4D-vibrationer, 3D-surroundljud, temperaturhantering och aviseringskontroll för en förbättrad spelupplevelse.

programvara

vivo U20 granskning

På programvarans front körs vivo U20 på företagets anpassade FunTouch OS 9.2, baserat på Android 9.0 Pie. Nu kommer FunTouch med en massa förinstallerade applikationer som Vivos egen appbutik, vivo Browser, EasyShare fildelningsverktyg, följt av tredjepartsappar som UC Browser, Amazon, NewsPoint, WPS Office, PhonePe och mer. Det är upp till konsumenten att behålla eller avinstallera dessa.

Användargränssnittet har ett något annat navigationsmönster – de snabba inställningsväxlarna som vanligtvis finns i meddelandefönstret i andra telefoner måste dras uppåt från skärmens nedre del. Och själva meddelandepanelen är ganska lätt att använda.

Med detta sagt finns det några användbara anpassningsfunktioner inklusive en inbyggd temamotor, skärminspelare, systemomfattande mörkt läge och AI-baserad Jovi-assistent. Det finns också en spelassistent som heter Ultra Game Mode som blockerar samtal, förutom att du kan aktivera spelfunktioner.

Kameror

vivo U20 granskning

För fotografering består telefonen av en AI Triple Rear Camera-inställning. Detta inkluderar en 16MP primär kamera med Sony IMX499-sensor och f / 1.8-bländare, tillsammans med en 120-graders 8MP Super Wide-Angle-sensor med en f / 2.2-bländare. Det finns också en 2MP Super Macro-kamera med en bländare f / 2.4 för närbilder på upp till 4 cm. För selfies finns det en 16MP-kamera, inrymd i Halo FullView ™ -skärmen.

Den primära kameran klickar på fantastiska bilder i dagsljus med livfulla färger och en hel del detaljer som erbjuds. Bilder med svagt ljus är också ganska bra för en telefon i kategorin under 12K.

Super Wide-Angle-kameran ger också bra resultat och är rolig att spela med tack vare ett helt nytt perspektiv med minimal distorsion och en anständig detaljnivå. Super Macro-kameran å andra sidan ger några anständiga bilder.

Kommer till selfies, klickar telefonen på sociala medier färdiga foton med sin 16MP främre kamera. Sammantaget är kameraupplevelsen på den här enheten mycket bra.

Batteriladdning

Batteriet är verkligen en av de starkaste punkterna för U20. Det får ett jättestort 5000mAh-batteri som räcker enkelt i två dagar vid medium användning, inklusive surfning, surfing på sociala medier, tittar på videor och shower och lyssnar på musik via Bluetooth.

Och sedan finns det stöd för 18W Dual-Engine Fast Charging som tar cirka 55 minuter för 0-50% och cirka två timmar för full laddning. Intressant finns det också en möjlighet för omvänd laddning om du vill dela lite juice med andra enheter.

Viktiga höjdpunkter i vivo U20

Qualcomm Snapdragon 675 med AI-motor 5000mAh batteri 18W Dual-Engine Snabbladdning 53 ”FHD + Halo FullView-skärm L1 Widevine-stöd Omvänd laddningsläge Upp till 6 GB LPDDR4X RAM UFS 2.1 Storage Ultra Game Mode

vivo U20 Unboxing & Impressions Video

Bedömning av vivo U20-granskning – Ska du köpa den?

För ett startpris på Rs. 10 990, är ​​vivo U20 utan tvekan en av de bäst presterande telefonerna i sitt segment. Ändå ger den sin egen uppsättning nackdelar som är lätta att förbises med tanke på den extraordinära batterilivslängden, AI Triple Rear-kameror, 18W Dual-Engine Snabbladdning och skarp skärm.

I slutändan handlar allt om dina personliga preferenser och prioriteringar – om du är någon som älskar att spela, behöver snabb laddning och tillräckligt bra kameror, bör vivo U20 vara ditt första val.

0 Shares