Med Android Oreo introducerar Google Linux-kärnkrav

0 Shares

android-oreo-säkerhet-fixad

Android kan vara ett Linux-baserat operativsystem, men Linux-rötterna är något som få människor tycker mycket om. Oavsett om det är känt eller erkänt av många människor, kvarstår faktum att Android är rotad i programvara som betraktas som fruktansvärt svår att använda och lättast associerad med geekier datoranvändare men också känd för sin säkerhet.

Som det är lätt att säga genom att jämföra versioner av Android från olika tillverkare av mobiltelefoner, är utvecklare – i stort sett – fria att göra vad de vill med Android, men med Oreo förändras en aspekt av detta. Google introducerar ett nytt krav att OEM-företag måste uppfylla vissa krav när de väljer Linux-kärnan de använder.

Se även:

Hittills har, som påpekats av XDA Developers, OEM-tillverkare varit fria att använda vilken Linux-kärna de ville skapa sin egen version av Android. Naturligtvis måste deras byggnader fortfarande klara Googles andra tester, men själva kärnnumret var inte ett problem. Framåt måste Android-enheter som kör Oreo använda åtminstone kärnan 3.18, men det finns också mer specifika krav att uppfylla.

Google förklarar på Android-källsidan:

Android O föreskriver en minsta kärnversion och kärnkonfiguration och kontrollerar dem både i VTS såväl som under en OTA. Android-enhetskärnor måste aktivera kärnans .config-stöd tillsammans med möjligheten att läsa kärnkonfigurationen vid körning genom procfs.

Företaget fortsätter med att specificera Linux-kärnversionens krav:

Alla SoC-produkter som produceras 2017 måste startas med kärna 4.4 eller nyare. Alla andra SoC: er som lanserar nya Android-enheter som kör Android O måste använda kärna 3.18 eller senare. Oavsett lanseringsdatum förblir alla SoC med enhetslanseringar på Android O kärnändringar som krävs för att aktivera diskant. Äldre Android-enheter som släppts före Android O men som kommer att uppgraderas till Android O kan fortsätta att använda sin ursprungliga baskärnversion om så önskas.

Den främsta anledningen till införandet av Linux-kärnmandatet är säkerhet – och det är svårt att argumentera med det.

0 Shares