Även om lagring av Google Foto inte kommer att vara gratis längre framöver, är tjänsten fortfarande bland de bästa alternativen när du vill ha ett nästan automatiskt organiserat personligt mediebibliotek. Men Foton brister när du vill göra en organisation på språng innan du laddar upp dina filer – du kunde bara lägga till foton och videor i album när de laddades upp. Tack och lov har det förändrats. Du kan nu lägga till innehåll i album även när du är offline.

Att lägga till foton och videor utan att säkerhetskopiera filer fungerar både för befintliga och nya album. Ändringarna du har gjort kommer att synkroniseras med Googles servrar så snart du är tillbaka online eller tillbaka på Wi-Fi, beroende på dina datasparningsinställningar. Själva processen är smidig och precis som du förväntar dig att det blir när du är online. Du väljer helt enkelt innehåll, lägger till det i ett album och du är redo att gå.

Observera att jag är offline och att det finns väntande uppladdningar.

Det ser ut som om förändringen redan är live i de senaste versionerna av Photos. Om du fortfarande inte kan lägga till foton och videor i album när du är offline kan du behöva vänta på att en switch på serversidan ska vändas. Du kan också prova att ladda ner den senaste versionen av Photos från Play Store eller APK Mirror, men din körsträcka kan variera.

Google Foton
Google Foton