Med Google kan du nu använda din Android-telefon som en 2SV-säkerhetsnyckel

0 Shares

Android 2SV-inloggning

Om du har en telefon som kör Android 7.0 Nougat eller högre kan du nu använda den som en FIDO-säkerhetsnyckel. Detta nya alternativ tillkännagavs på Google Cloud Next 2019, och det gör det möjligt att använda tvåstegsverifiering mycket mer tillgängligt tack vare det faktum att människor sannolikt kommer att ha sina telefoner med sig för det mesta.

Systemet – för närvarande i beta – kan användas för att komma åt ChromeOS-, macOS- eller Windows 10-datorer som kör Chrome och kan ersätta eller komplettera andra FIDO-baserade säkerhetsnycklar som Googles egen Titan-säkerhetsnyckel.

Se även:

Meddelandet om tillgängligheten av den nya säkerhetsfunktionen säger Google: “din telefon kan vara din säkerhetsnyckel – den är inbyggd i enheter som kör Android 7.0+. Detta gör det enklare och bekvämare för dig att låsa upp detta kraftfulla skydd utan att behöva bära runt ytterligare säkerhetsnycklar. Använd den för att skydda ditt personliga Google-konto, liksom dina Google Cloud-konton på jobbet. Vi rekommenderar det också för personer i vårt Advanced Protection Program “.

Företaget delar en video som visar hur inloggningsprocessen fungerar:

Om du vill aktivera funktionen på en telefon som kör Android 7 eller senare använder du följande steg:

    Lägg till ditt Google-konto på din Android-telefon. Se till att du är inskriven i 2SV. Gå till 2SV-inställningarna på din dator och klicka på “Lägg till säkerhetsnyckel”. Välj din Android-telefon från listan över tillgängliga enheter – och du är klar!

För att kunna använda funktionen måste du komma ihåg att ha aktiverat Bluetooth både på din telefon och på den dator du vill logga in på.

0 Shares