Med Google Maps för Apple iPhone och iPad kan du nu följa dina favoritplatser

0 Shares

Medan Apple tronar på mobil både ur maskinvara och operativsystem (iPhone och iOS är bäst i klassen), är Google fortfarande kung över appar och tjänster. Saker som Google Maps, Chrome och Gmail används av många iPhone- och iPad-användare. Varför väljer Apple-fans dessa Google-lösningar? De fungerar helt enkelt bra och är extremt pålitliga. Apple Maps är till exempel bra, men Google Maps är det bra. Sökjätten erbjuder pålitliga verktyg som människor tycker om att använda.

Idag meddelar Google att dess Maps-app för iOS blir ännu bättre. Ser du, användare kan nu “följa” sina favoritplatser, som teatrar, restauranger och museer för att nämna några. Som ett resultat av att följa dessa platser kommer du att få intressant information om dem, till exempel rabatter, semestertider eller middagsspecialer.

LÄS OCH: Apple säljer iPhone SE igen, och du bör helt överväga att köpa den

“Från och med den här veckan kan du hålla dig uppdaterad om dina favoritplatser direkt från Google Maps-appen på iOS. Sök bara efter en plats – oavsett om det är en ny restaurang som just öppnade i ditt område eller det måste-prova bageri överallt stad – och tryck på Följ-knappen. Du kommer då att kunna se viktiga uppdateringar från dessa platser på fliken För dig så att du snabbt kan lära dig om kommande evenemang, erbjudanden och mer, säger Andrew Cooper, produktchef, Google Maps .

LÄS OCH: Apple iPhone kommer att förbättra medicinsk vård för veteraner i USA

Cooper säger vidare: “Och nu kan platser och företag över hela världen se sina följare i Google My Business-appen och aktivt lägga upp användbar information för sina följare att se. Följ-knappen börjar rulla ut på iOS idag.”

LÄS OCH: Urban Armor Gear (UAG) lanserar ‘Plyo Series’ fodral för 9,7-tums Apple iPad

Uppenbarligen faller framgången för den här funktionen hos företag – inte användare. Google kommer att behöva dessa platser för att köpa in konceptet och därmed mata informationen till användarna. Till exempel. om du följer en lokal sushirestaurang kommer den bara att vara engagerande om matstället delar rabattvarningar eller meddelanden om en specialrulle för en begränsad tid. Med tanke på Google Maps popularitet förväntar jag mig dock att företag och organisationer ska utnyttja den här funktionen mycket snabbt och utan att behöva locka.

Vilka platser kommer du att börja följa? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares