Med Instagrams nya Close Friends-alternativ kan du begränsa publiken för Stories

0 Shares

Instagram nära vänner

Instagram har meddelat lanseringen av nära vänner, en funktion som gör det möjligt att skapa en lista över personer som du vill dela berättelser med. Detta skiljer sig mycket från det nuvarande tillvägagångssättet där Stories delas med alla.

Funktionen har betatestats i nästan ett och ett halvt år och är nu redo för primetime. Utvecklingen till iOS och Androind de närmaste dagarna kommer den nya funktionen att välkomnas av dem som oroade sig för integritet på Instagram.

Se även:

Idén är enkel, och det är Instagrams erkännande att “ibland är det som du vill dela inte för alla”. Nära vänner betyder att det nu är möjligt att skapa en mer privat lista med vilken du kan dela innehåll som du inte nödvändigtvis vill se av alla du är ansluten till på Instagram.

Det Facebook-ägda företaget förklarar, “med nära vänner har du flexibiliteten att dela mer personliga stunder med en mindre grupp som du väljer”.

Instagram delar också detaljer om hur du kommer igång med funktionen:

För att lägga till personer i din lista, gå till din profil och tryck på “Stäng vänner” i sidomenyn. Endast du kan se din nära vänlista och ingen kan begära att läggas till, så du kan känna dig bekväm att justera den när som helst. När du delar till Berättelser ser du möjligheten att dela med bara personerna i din nära vänlista. Om någon har lagt till dig i sin lista ser du ett grönt märke när du tittar på deras berättelser. Du ser också en grön ring runt deras profilfoto i berättelsefacket.

Håll ett öga öppet för en appuppdatering under de kommande dagarna.

0 Shares