Med iOS 10 och macOS Sierra tappar Apple stöd för många äldre Mac-datorer, iPhones och iPads

0 Shares

gammal-äpple-mac

Med Apples programvarumeddelanden idag har fokus varit på det nya och spännande. Men med (nästan vilken som helst) operativsystemuppdatering finns det en mörkare sida: de äldre enheterna som glider i glömska, aldrig uppdateras igen.

Det är inte annorlunda med iOS 10 och macOS Sierra. På mobilfronten ger Apple upp A5-chipet, vilket innebär att ett antal iPhones och iPads inte kommer att stödja den senaste versionen av iOS. Det är en liknande historia för Mac- och MacBook-ägare – äldre enheter kommer helt enkelt inte att få godsakerna.

Den officiella listan över supportenheter för iOS 10 är: iPhone 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus och SE; iPad 4, Air och Air 2; iPad Pro; iPad Mini 2 och nyare; 6: e generationens iPod touch. Du märker att ett antal viktiga i-enheter saknas i listan. iPad 2-ägare har tur, liksom iPad Mini-ägare. Detsamma gäller iPhone 4S, 3: e generationens iPad och 5: e generationens iPod touch.

För stationära och bärbara datorägare behöver du något av följande för att uppgradera till macOS Sierra: slutet av 2009 och senare MacBook, slutet av 2009 och senare iMac, 2010 och senare MacBook Air, 2010 och senare MacBook Pro, 2010 och senare Mac Mini eller en Mac Pro 2010 och senare. Så vad har dunkats? I princip allt före 2009. Det betyder att det finns många 7-åriga system där ute som nekas åtkomst till den senaste och säkraste versionen av Apples operativsystem.

Det är vad som händer när uppgraderingsberättigande styrs på serversidan.

UPPDATERING:

Det finns en skillnad mellan vad en bild som Apple visade idag och vad företaget säger på sin webbplats om enheter som stöds. På förhandsgranskningssidan för iOS 10 listas följande enheter som stödda:

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5 iPad Pro 12,9-tums, iPad Pro 9,7-tums, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4: e generationen, iPad 3: e generation, iPad 2, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini iPod touch 6: e generationen, iPod touch 5: e generationen

Vi har kontaktat Apple för bekräftelse.

Fotokredit: PlusONE / Shutterstock

0 Shares