Med KB5000842 fixar Microsoft äntligen Explorer-kraschar och Windows 10-prestandaproblem

0 Shares

Windows 10-logotyp på en strand

Medan Windows 10 version 21H1 – som snart kommer att släppas – kanske inte ger mycket till bordet när det gäller nya funktioner, är det fortfarande en viktig version på grund av antalet problem som den tar upp.

Om du har följt utvecklingen av Windows 10 21H1 här på BetaNews vet du att det för närvarande genomgår betatestning. Det finns redan ett anständigt antal buggfixar i den nya versionen, men Microsoft har precis pressat ut en ny kumulativ uppdatering till betatestare som korrigerar ännu fler problem. Inkluderat bland dessa är problem med Explorer som använder stora mängder minne, kraschar och minskar prestanda.

Se även:

Prestandaförbättringar och kraschfixar finns i uppdateringen KB5000842 – eller Windows 10 21H1 Build 19043.89. Släpptes tidigare i veckan, den här uppdateringen innehåller ett imponerande utbud och antal korrigeringar för problem som har påverkat ett stort antal Windows 10-användare. Bland de problem som hanteras av den här uppdateringen är de nyligen erkända utskriftsproblemen som infördes av en annan uppdatering för Windows 10; Microsoft har släppt en fristående patch för icke-betaversioner av Windows 10, men detta kommer snart att bakas in i operativsystemet.

Men det här är långt ifrån den enda lösningen som finns i den kumulativa uppdateringen.

I ett inlägg på Windows Insider-bloggen avslöjar Microsoft ett antal viktiga buggfixar, inklusive de som påverkar Explorer och allmän prestanda:

Åtgärdade ett problem som inte visar något eller visar “Computing Filters” på obestämd tid när du filtrerar sökresultaten i File Explorer. Åtgärdade ett problem med en högläckage som kan orsaka explorer.exe för att konsumera stora mängder minne. Åtgärdade ett problem som orsakar flera instanser av explorer.exe att köra på ett system när AppLocker är aktiverat och systemet inte finns på internet. Åtgärdade ett problem som kan få File Explorer och andra program att sluta svara i flera minuter. Det här problemet uppstår när en klient återansluter till företagsnätverket och försöker använda mappade enheter för att få åtkomst till filresurser i företagsnätverket.

Och det finns naturligtvis den viktiga skrivarfixen också:

Åtgärdade ett problem som kan orsaka en blå skärm när du försöker skriva ut till vissa skrivare med vissa appar och kan generera felet, APC_INDEX_MISMATCH.

Den fullständiga listan över förbättringar kan ses i blogginlägget.

Bildkredit: tanuha2001 / Shutterstock

0 Shares