Med sina nya iPhones tappar Apple inte bara hemknappen utan också den gratis hörlursdongeln

0 Shares

iPhone ljud dongle

Gårsdagens Apple-händelse handlade mest om att förkasta ankomsten av det nya – en trio av nya iPhones och en ny Apple Watch – men det handlade också om att förlora ett par saker. Ingen av de nya telefonerna har nu hemknappar, men det här är inte allt som har gått.

Även om priset på den nya satsen telefoner är högt i stort sett någons standard, har Apple fattat beslutet att sluta inkludera en hörlursdongel i lådan. Om du vill använda traditionella trådbundna hörlurar med din nya iPhone måste du skicka ut på en adapter.

Se även:

Först hemknappen. Alla tre telefoner som avslöjades igår följer ledningen för förra årets iPhone X och har en skärm som upptar hela fronten på telefonen. De enda knapparna på handenheten är på sidan och det enda avbrottet på skärmen är hacket högst upp. Förra året hade människor val – välja den knapplösa iPhone X eller hänga på hemknappen genom att välja en iPhone 8 eller 8 Plus.

Nu har valet tagits bort – såvida du inte är nöjd med att spendera pengar på en äldre telefon.

Gester är nu väldigt mycket för dagen, liksom att låsa upp din telefon med din mugg med tillstånd av Face ID. Detta öppnar upp integritets- och säkerhetsproblem. Ska ditt ansikte verkligen användas som en nyckel? Hur pålitligt är ett system som kan luras av ett foto?

Du kan naturligtvis fortfarande använda en PIN-kod, vilket är lika bra som Face ID inte fungerar i mörkret.

I alla fall. RIP-hemknapp.

Dödsfallet har också låtits för den gratis hörlursdongeln. Om du vill ansluta en uppsättning hörlurar med ett 3,5 mm-uttag till din jacklösa iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max, måste du köpa en dongel separat eftersom Apple inte längre innehåller en i lådan. Det kostar bara 9 dollar, men med tanke på priset på telefonerna skulle du tro att Apple hade råd att fortsätta att inkludera det. Bristen på en freebie-ljuddongel sträcker sig också till iPhone 8.

Kommer du att sörja förlusten av antingen hemknappen eller den fria dongeln?

0 Shares