Med watchOS 3 får Apple äntligen titta på rätt

0 Shares

watchOS

Jag är en Apple Watch-ägare, men jag är inte riktigt en Apple Watch-bärare. Liksom många människor har jag tyckte att Apples första bärbara produkt var användbar, men långt ifrån nödvändig. Jag bär det ibland – vanligtvis när jag tränar – men oftast sitter det bara på sidan och laddar.

Med watchOS 3 har Apple faktiskt gjort mig upphetsad igen för Apple Watch. Så vad är nytt?

Till att börja med öppnar Apple Watch nu appar omedelbart (sju gånger snabbare i exemplet som visas på scenen), vilket fixar ett klagomål som många användare – inklusive mig själv – hade om klockan. Det väntar inte längre en ålder för den app du vill ska visas.

En docka visar dig nu körande appar (med vilka jag menar appar som är aktiva, snarare än Runtastic och Zombies, Run!) Och låter dig enkelt komma åt någon. Du väljer vilka appar som finns.

Kontrollcentret visas genom att svepa upp, som på iPhone, och textning innehåller nu omedelbara svar och du kan svara på meddelanden med “Scribble” – rita bara varje bokstav i ditt svar på skärmen en i taget.

Det finns nya urtavlor, inklusive Minnie Mouse (med Mickey), och mönster baserade på hälsoringarna. Så att du snabbt kan se hur nära eller långt borta du är från att stänga en ring. Att byta klockans ansikte har också förenklats – du sveper nu bara mellan ansikten.

Det finns en ny, mycket praktisk SOS-funktion för alla som känner sig hotade eller i fara – allt du behöver göra är att hålla ner den nedre knappen och den räknas ner till noll och sedan ringa räddningstjänsten. Om du använder den för en medicinsk nödsituation kommer den att visa dina medicinska uppgifter från Healthkit – så om du kollapsar kommer räddningspersonal att se din information.

Aktiviteten har förbättrats i klockan. Det finns aktivitetsdelning – för tävlingsutövare som jag, och det låter dig håna eller uppmuntra dina vänner med förinställda svar, som “Som en chef” eller “Du är i brand”. Algoritmerna har justerats för att göra klockan mer användbar för rullstolsanvändare. För att gå med det, istället för “Time to stand” finns det “Time to roll”.

Det finns också en ny app som ingår i watchOS 3 – Andas. Detta är utformat för att hjälpa dig att fokusera och hålla din andning. Du kan öva din uppmärksam andning i mellan en och fem minuter.

Fitnessappar kan köras i bakgrunden (som de flesta appar nu) och mäta din hjärtfrekvens i realtid och få tillgång till gyroskopet och accelerometern hela dagen.

Apple Pay kan nu också fungera i watchOS-appar.

En utvecklarversion av watchOS kommer att finnas tillgänglig idag, med den fullständiga uppdateringen som kommer till hösten.

0 Shares