Medan iOS 10 driver 79 procent av iPhones och iPads, körs Nougat bara på 4,9 procent av Android-enheterna

0 Shares

iphone-hemskärm

Android-landskapet förändras, om än i riktigt, riktigt långsam takt. Det förklarar varför i början av april rapporterar Google att Nougat finns på 4,9 procent av Android-enheter, medan den äldre Marshmallow driver nästan en tredjedel – 31,2 procent – av smartphones och surfplattor som kör det mest populära mobiloperativsystemet .

Saker kan inte vara mer annorlunda om vi tittar på iOS-utrymmet, där iOS 10 för närvarande har en andel på 79 procent. Under tiden finns dess föregångare, iOS 9, på bara 16 procent av de iPhones, iPads och iPod touch-enheter som används. Google släppte Nougat i mitten av augusti, förra året, medan Apple introducerade iOS 10 nästa månad, i september.

Apples siffror är inte exakt uppdaterade, så det är troligt att saker och ting har förändrats lite i iOS 10: s fördel sedan senaste gången distributionsnumren publicerades, vilket var den 20 februari. Google uppdaterar sina distributionssiffror i början av varje månad.

Nougats andel på 4,9 procent representerar en sammanlagd siffra för versionerna 7.0 (4,5 procent) och 7,1 (0,4 procent). De flesta Nougat-enheter kör Android 7.0, med bara en handfull smartphones och surfplattor som hittills fått Android 7.1.

Android Nougat förväntas få en boost från och med denna månad, när både LG och Samsung kommer att ha sina senaste flaggskepp som slår i butikshyllorna. LG tillkännagav den globala lanseringen för G6 igår, medan Samsung introducerar Galaxy S8 och Galaxy S8 + senare denna månad.

Android-distribution april 2017

iOS-utgivningsandel februari 2017Om vi ​​tittar på äldre distributioner rapporterar Google att Android 5.0 och 5.1, kodnamnet Lollipop, har en andel på 31 procent, följt av Android 4.4 KitKat med 20 procent. Familjen Jelly Bean ligger på 10,1 procent, Glassandwich ligger på 0,9 procent och Pepparkakor, den äldsta i gänget, har också 0,9 procent.

På iOS-sidan av saker sätter Apple alla andra iOS-utgåvor i kategorin “tidigare”, som har fem procentandel. Ganska stor skillnad när det gäller release dynamics, som du kan se.

Bildkredit: Ellica / Shutterstock

0 Shares