Mer än 60 procent av Windows-användare skulle byta till Mac för mer integritet

0 Shares

äpplen och apelsiner

Bekymmer för Windows 10 och mängden data som samlas in via Windows Store kan uppmana användare att byta till Mac enligt en ny undersökning.

Studien utförd av OnePoll på uppdrag av säkerhets- och integritetsråd och jämförelsewebbplatsen Comparitech.com visar att 61 procent av den amerikanska allmänheten som regelbundet använder Windows skulle åtminstone överväga att byta till Mac.

I Storbritannien är siffran ännu högre, 67 procent, och 15 procent säger att de definitivt skulle överväga att byta. Endast 33 procent i Storbritannien och 39 procent i USA säger att de inte skulle överväga att byta operativsystem.

Undersökningsresultaten kommer i kölvattnet av att Frankrike beordrar Microsoft att åtgärda flera integritetsfel i sitt senaste operativsystem. Den franska nationella dataskyddskommissionen pekade på tre specifika fall där den fann att operativsystemets insamling av användarinformation var överdriven.

Windows Store samlar in data om de appar som användarna laddar ner och tiden som spenderas på var och en utan tillstånd. Windows 10 installerar en annonseringsidentifierare som standard, vilket gör det möjligt för Microsoft att övervaka surfning och rikta in sig på användare med annonser. och Windows Store-autentisering, som tillåter användare att ställa in en fyrsiffrig PIN-kod istället för ett lösenord, begränsar inte antalet försök att ange rätt kod.

“Dessa frågor är saker som har avskräckt larmklockor inom säkerhetsgemenskapen när Windows 10 släpptes för ett år sedan. Nu när Frankrike tar nästa steg för att beordra Microsoft att fixa dem är det en liten vinst för integritet och allmänheten som har uttryckt oro, säger Paul Bischoff, integritetsförespråkare för Comparitech.com. “Företag tenderar att ta dessa frågor på allvar när människor börjar rösta med plånboken, så förhoppningsvis bör resultaten från denna undersökning fungera som en väckarklocka om att konsumenterna blir mer integritetsmedvetna”.

Du kan se mer information om undersökningsresultaten på Comparitech-bloggen. Skulle integritetsproblem få dig att ge upp Windows för Mac? Berätta för oss i kommentarerna.

Fotokredit: Angela Waye / Shutterstock

0 Shares