Metall Samsung Galaxy S5 Prime med 2K-skärm kan komma i hyllor i juni

0 Shares

Viskningar av en premiummetall Galaxy S5-variant som kallas Galaxy S5 Prime vägrar att dö ut, och de senaste rykten pekar på ett släppdatum i mitten av juni.

Vi fick först vinden av Galaxy S5 Prime långt innan Galaxy S5 officiellt presenterades vid Mobile World Congress i februari, och alla rykten pekar på att den anländer med en pixelförpackad 2560 x 1440 QHD-skärm.

Det betyder att det blir den första stora tillverkaren som tävlar mot den kommande LG G3, som kommer att presenteras officiellt den 27 maj.

LÄS MER: LG G3: pris, specifikationer, släppdatum – allt vi tror att vi vet

LG har redan visat upp 2K-skärmen som kommer att pryda framsidan av G3, och dess teaser-trailer antyder också en premiummetallkropp.

Galaxy S5 Prime ryktas också om att ha en fyrkärnig Snapdragon 805-processor, 3 GB RAM och en 16MP-kamera.

Den nuvarande S5: s pulssensor och fingeravtrycksläsare förväntas också återvända i Prime, tillsammans med ett 3000 mAh batteri.

Den koreanska sajten Naver rapporterar att Galaxy S5 Prime kommer att lanseras på alla tre stora sydkoreanska transportföretag i mitten av juni för cirka 880 USD, men hävdar att utbudsbrist kommer att försena utsläpp i resten av världen.

Det är allt vi har för tillfället, men håll ögonen öppna för mer info när och när vi får det.

LÄS MER: Samsung Galaxy S5 recension

[Naver via Tech Radar]

0 Shares