Micropatch nu tillgänglig för Internet Explorer säkerhetshål

0 Shares

Internet Explorer-ikoner

För några dagar sedan kom en säkerhetsproblem i Internet Explorer fram. Ett fel i hanteringen av vissa filer kan utnyttjas av hackare för att stjäla filer från användare, och – mest oroande – det spelar ingen roll om offret är en Internet Explorer-användare eller inte.

Microsoft har ännu inte skapat en korrigering för sårbarheten, så någon annan har gått framåt. Specialister från ACROS Security har skapat en mikropatch för Windows 10 som löser problemet, och återigen slår Microsoft för att säkra människors datorer.

Se även:

Genom sin 0patch-plattform gör ACROS Security mikropatchen tillgänglig för Windows-användare som är oroliga för säkerheten för Internet Explorer. Även om det sannolikt kommer att finnas oro för att installera en säkerhetsuppdatering från en tredje part, finns det två saker att tänka på här. För det första är sårbarheten ganska allvarlig och Microsoft har inte gett någon indikation på när den kommer att behandlas officiellt. För det andra har vi redan sett mikropatchar levererade via ACROS Security 0patch som har fixat andra problem med Windows.

I ett blogginlägg förklarar Mitja Kolsek från 0patch-teamet omfattningen av problemet i Internet Explorer och tillhandahåller även korrigeringsfilen som är gratis att ladda ner. Mikropatchen kan ses i aktion i den här videon:

ACROS Security säger:

Medan vi tror att Microsoft kommer att uppdatera sin ursprungliga svårighetsbedömning av problemet och tillhandahålla en fix för det, ville vi ge våra användare en mikropatch för att låta dem skydda sig själva. Publicerade 0 dagar börjar nämligen ofta utnyttjas, särskilt när det inte finns någon leverantörskorrigering tillgänglig.

Mikropatchen är för närvarande tillgänglig för Windows 10-versionerna 1803 och 1809 och kan laddas ner via 0patch Agent-verktyget.

Bildkredit: Rose Carson / Shutterstock

0 Shares