Microsoft adresserar orange skärmdumpfel i Windows 10 … kinda

0 Shares

Apelsiner

Windows 10-användare är vana vid att ta itu med enstaka fel här och där, och personer som installerade KB4512941-uppdateringen fann att de var plågade med ett problem som gav skärmdumpar en orange nyans.

Nu säger Microsoft att problemet har åtgärdats. Typ. I själva verket har företaget flyttat skulden till Lenovo och säger att funktionen Eye Care-läget i Lenovo Vantage är skyldig. Här är vad du behöver veta.

Se även:

Över på sidan som hänför sig till septemberuppdateringarna för Windows 10 säger Microsoft: “När du skapar skärmdumpar eller använder liknande verktyg (som Snippverktyg eller Snip & Sketch) kan de resulterande bilderna ha en onaturlig orange nyans. Problemet orsakas av Eye Care-lägesfunktionen i Lenovo Vantage. Problemet började den 5 september 2019 eller omkring “.

Microsoft hänvisar sedan användare till en Lenovos supportartikel som erbjuder en lösning. Inaktivera ögonvårdsläget.

Det finns inget förslag om att en programvarukorrigering kommer att utfärdas, användarna rekommenderas helt enkelt att inaktivera Eye Care-funktionen. Lenovo säger:

Inaktivera ögonvårdsläget och återställ färgtemperaturen i Lenovo Vantage. För närvarande finns det två olika versioner av Lenovo Vantage; lösningen är något annorlunda beroende på vilken version av Lenovo Vantage som är installerad på din dator.

Företaget fortsätter med att förklara hur man inaktiverar Eye Care i version 4 och 10 av Lenovo Vantage. Även om detta kan lösa problemet verkar behovet av att inaktivera en funktion som en polis. Vi måste bara se om det finns en bättre lösning från Microsoft eller Lenovo.

Bildkredit: Alex Staroseltsev / Shutterstock

0 Shares