Microsoft-ägda GitHub förvärvar JavaScript-utvecklarplattformen npm

0 Shares

GitHub npm

Microsoft har aviserat planer på att förvärva npm Inc, företaget bakom den populära JavaScript-pakethanteraren npm.

Ingen information om hur mycket pengar som är inblandade har avslöjats, inte heller tidpunkten för förvärvet, men Microsoft säger att man planerar att integrera npm i GitHub. Båda företagen anser att förvärv kommer att hjälpa öppen källkodsgemenskap i allmänhet, men JavaScript-communityn i synnerhet.

Se även:

Nyheter om alla förvärv medför oro för förändringar, men Microsoft säger att de vill investera i och utveckla det som finns snarare än att bara svälja det. Företaget säger att det kommer att göra nödvändiga investeringar för att säkerställa att npm är ett snabbt, pålitligt och skalbart register. Microsoft säger också att det kommer att omfatta Workspaces-funktionalitet, liksom förbättringar av publicerings- och multifaktorautentiseringsupplevelsen.

Det är viktigt – som Microsoft har gjort mer och mer nyligen – lyssnar företaget. Microsoft säger: “Vi kommer aktivt att samarbeta med JavaScript-communityn för att få dina idéer och hjälpa oss att definiera framtiden för npm”.

Isaac Schlueter, grundare och VD för npm, är optimistisk om framtiden. Han skriver:

Det finns inte många företag som kan hävda att de har ett sådant fanatiskt åtagande för öppen källkod som GitHub gör. I Nat och hans team har han verkligen något speciellt här som jag är glad över att vara en del av.

Jag har sagt otaliga gånger tidigare att jag inte skulle låta registret gå någonstans som inte tar hand om det.

Eftersom GitHub har förgrenat sig till andra aspekter av den totala utvecklingen av utvecklare, är det naturligt att se hur JavaScript-pakethanteringsprocessen passar in i den historien. Det är inte en förlustledare eller ett experimentellt tillägg eller ett sätt att snabbt anställa ett team. Snarare är npm-registret en betydande och konkret strategisk tillgång som tjänar GitHubs uppdrag att eliminera transaktionskostnader vid mjukvaruutveckling.

Det är viktigt.

I ett blogginlägg om förvärvet säger Microsofts Nat Friedman:

Ser vi längre framåt integrerar vi GitHub och npm för att förbättra säkerheten i öppen källkodsleverantörskedja och låta dig spåra en ändring från en GitHub-pull-begäran till npm-paketversionen som fixade den. Öppen källkodssäkerhet är en viktig global fråga och med den senaste lanseringen av GitHub Security Lab och GitHubs inbyggda säkerhetsrådgivning är vi väl positionerade för att göra skillnad. Dessutom har GitHub Sponsors redan betalat ut miljontals dollar till open source-bidragsgivare, och vi är glada över att utforska smakfulla sätt att utöka det till npm-ekosystemet.

Han tillägger: “För betalande kunder som använder npm Pro, Teams och Enterprise för att vara värd för privata register kommer vi att fortsätta att stödja dig. Vi investerar också mycket i GitHub-paket som ett fantastiskt flerspråkigt paketregister som är helt integrerat med GitHub. Senare i år kommer vi att göra det möjligt för npm betalande kunder att flytta sina privata npm-paket till GitHub-paket – så att npm endast kan fokusera på att vara ett bra offentligt register för JavaScript “.

0 Shares